Yates beleeft wederopstanding in slotrit Asturië, eindzege naar Sosa Wielrennen
Wielrennen

Yates beleeft wederopstanding in slotrit Asturië, eindzege naar Sosa

Yates beleeft wederopstanding in slotrit Asturië, eindzege naar Sosa

Simon Yates heeft in de slotetappe van de Ronde van Asturië een opmerkelijke wederopstanding beleefd, nadat hij een dag eerder veel tijd had verloren. Het was zijn tweede ritzege van de ronde, die overall gewonnen werd door Iván Ramiro Sosa.

De Ronde van Asturië sloot af met een rit van slechts 122 kilometer, met finish in Oviedo. De scherprechter van de rit vonden we terug op elf kilometer van de streep, waar een drie kilometer lange beklimming gelegen was. Deze kende een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 9,7 procent, ideaal dus voor de vinnige types om wat te proberen.

Yates lost iedereen op de klim

Dat was dan ook direct de perfecte plek voor Yates om in de aanval te gaan. Na zijn verbazend zwakke optreden van een dag eerder, waarbij hij ruim elf minuten verloor, beleefde de Brit nu weer een prima dag. De enige renner die in eerste instantie bij hem kon blijven, was Alessandro Verre (Arkéa Samsic), maar de Italiaan moest lossen bij een tweede versnelling van de Giro-favoriet.

De voorsprong van Yates was na de beklimming groot genoeg om niet meer in de problemen te komen. Na enkele kilometers solo kon hij de straten van Oviedo binnenrijden en zijn overwinning vieren. Een prima generale repetitie voor de Giro d'Italia dus.

Sosa grijpt eindzege

Achter Yates had zich een groepje geformeerd dat mocht strijden om de tweede plek. De sprint van dit gezelschap werd uiteindelijk gewonnen door Vincenzo Albanese. Sosa eindige ook in dit groepje, waardoor hij de eindzege in de Ronde van Asturië kon veiligstellen. De tweede plek in het eindklassement was weggelegd voor Lorenzo Fortunato.

Uitslag etappe 3 Ronde van Asturië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws