Na ouderwets spannend duel wint Van Aert de strijd met Van der Poel in Zilvermeercross Mol Veldrijden
Veldrijden

Na ouderwets spannend duel wint Van Aert de strijd met Van der Poel in Zilvermeercross Mol

Na ouderwets spannend duel wint Van Aert de strijd met Van der Poel in Zilvermeercross Mol

Het was weer een spannend duel in de Zilvermeercross van Mol. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zochten elkaar tussen de zandstroken weer op, en maakte er een mooi gevecht van in de finale. Van Aert trok aan het langste eind, Van der Poel moest in de laatste ronde definitief het hoofd buigen. Tom Pidcock vervolledigde het podium.

Ook bij de mannen was het een regenachtige cross. Op het asfalt werd er gestart, waarna de renners onder leiding van Thibau Nys het veld indoken. De jonge Belg dook vervolgens ook de eerste zandstrook aan het Zilvermeer in. Van der Poel, Van Aert en Pidcock bemoeide zich in de beginfase niet met de kop, en reden achter elkaar net buiten de top vijf.

Het waren Corné van Kessel en Quinten Hermans, beide van de Tormans-ploeg, die vervolgens het initiatief namen en het tempo bepaalden in de eerste ronde. Een pelotonnetje van tien renners kwam vervolgens na de eerste ronde over de finishstreep.

Van der Poel geeft gas, Van Aert en Pidcock volgen

Meteen in de tweede ronde ging het gas erop bij Van der Poel. Met een stevige versnelling reed hij naar de kop van de wedstrijd, waar hij vooral in het zand het verschil wilde maken. Van Aert en Pidcock volgde meteen in het wiel van de Nederlander. Door het hoge tempo konden naast de grote drie alleen Quinten Hermans en Laurens Sweeck volgen.

Van der Poel, Van Aert en Pidcock houden elkaar in de gaten aan het Zilvermeer
Van der Poel, Van Aert en Pidcock houden elkaar in de gaten aan het Zilvermeer

Die laatste nam brutaal de leiding in de derde ronde. De zandspecialist vloog door de zandstrook langs het meer, en had zelfs een kleine voorsprong. Van Aert leidde de achtervolging, maar viel in de volgende zandstrook over zijn stuur. Toch was het gaatje op Sweeck, mede door de goede loopkwaliteiten van Van Aert, snel weer gedicht.

Aan het einde van de derde ronde werd de groep definitief uit elkaar gereden. Van Aert kreeg Van der Poel in zijn wiel mee, waarna de twee kop over kop een voorsprong namen. Hermans bleef hangen op een paar seconden, maar zette Van der Poel en Van Aert daarmee wel onder druk. Pidcock en Sweeck, die door een foutje van Pidcock van de fiets moest, raakte verder achterop.

Van der Poel en Van Aert samen de finale in

De finale begon al vroeg in Mol. Halfkoers reden de twee kampioenen al samen voorop, waar beide renners om en om de kop namen. Door het hoge tempo in de eerste helft van de cross kwamen de twee al gedubbelde renners tegen. De strijd voor plek drie lag vervolgens weer helemaal open. Door een goede zandpassage kwam Sweeck terug in het wiel van Hermans. Ook Pidcock kwam weer aansluiten.

Van der Poel en Van Aert kregen niks mee van deze strijd. De voorsprong was geruststellend om met elkaar de strijd aan te kunnen gaan. Voor Van der Poel geen goed nieuws: de crosser van Alpecin-Deceuninck werd behoorlijk onder druk gezet door de crosser van Jumbo-Visma. In de oplopende zandstrook moest Van der Poel van de fiets, Van Aert kon daar het verschil maken. Met het ingaan van de laatste twee ronden was de voorsprong voor Van Aert twaalf seconden, die in tijdritmodus de voorsprong alleen maar deed stijgen.

De laatste ronde begon de Belg met een stevige voorsprong van 34 seconden. Waar Van der Poel duidelijk iets meer moeite had met de laatste zandstroken, reed Van Aert zonder fouten door deze passages. Pidcock vond zijn laatste adem en loste Hermans voor plek drie.

Van Aert kon genieten van zijn laatste meters en zegevierde nog binnen het uur in Mol. Van der Poel en Pidcock kwamen als tweede en derde binnen. Sweeck stelde de vierde plek veilig, voor Hermans.

Uitslag Exact Cross Mol mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws