Jayco-AlUla weigert Groenewegen boven Ewan te plaatsen: 'Eén van de beste sprintkernen van de WorldTour' Wielrennen
Wielrennen

Jayco-AlUla weigert Groenewegen boven Ewan te plaatsen: 'Eén van de beste sprintkernen van de WorldTour'

Jayco-AlUla weigert Groenewegen boven Ewan te plaatsen: 'Eén van de beste sprintkernen van de WorldTour'

Jayco-AlUla heeft de selectie voor 2024 rond en daarin valt één ding op: de Australische ploeg gaat van één naar twee topsprinters. Caleb Ewan koos na zijn vertrek bij Lotto-Dstny voor een terugkeer bij de ploeg, waar hij in het verleden veel successen boekte. Maar hoe moet dat met Dylan Groenewegen, die in 2023 nog de grote sprintleider was?

In een persbericht van Jayco-AlUla wordt gesproken van 'de snelheid verdubbelen'. Het team probeert duidelijk iets positiefs te maken van twee haantjes in het sprintershok. 'De ploeg is op zoek naar meer sprintoverwinningen in de grote wedstrijden in het komende seizoen. Caleb is één van de snelste sprinters en zal andere wedstrijden rijden dan Groenewegen', zo klinkt het.

Beide heren krijgen ook een eigen sprinttrein. Daarom is Max Walscheid ook aangetrokken als extra lead-out. Brent Copeland heeft het allemaal uitgedacht: 'We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan onze sprinttrein en nu we een extra topsprinter hebben gehaald, is het belangrijk dat we meer ondersteuning bieden. Wij denken één van de beste sprintkernen van de WorldTour te hebben.'

Jayco-AlUla wil beter doen in het klimwerk

Jayco-AlUla doet op het gebied van de rittenkoersen weinig anders. Simon Yates is al jaren de kopman en Eddie Dunbar brak in 2023 door met een toptienplaats in de Giro d'Italia. Met Chris Harper, Filippo Zana en de aangetrokken Mauro Schmid (Soudal-Quick Step) en Luke Plapp (INEOS Grenadiers) heeft de ploeg ook mannen met potentie voor de toekomst aan boord.

'We hebben de laatste jaren een solide klimkern bij elkaar verzameld. Renners die zelf kunnen winnen, maar ook in een ondersteunende rol kunnen rijden voor een klassement in de grootste wedstrijden. We zijn sterker in de breedte en verwachten dus meer in de rittenkoersen en heuvelachtige eendagskoersen', aldus Copeland. 'We focussen ons op de volgende generatie renners, met opleidingsploegen voor de mannen en de vrouwen. Wij denken dat onze selectie voor 2024 één van de sterkste ploegen uit onze historie is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws