Van Aert hoopt rentree te maken in Ronde van Noorwegen, maar wat precies met Tour de France?! Wielrennen
Wielrennen

Van Aert hoopt rentree te maken in Ronde van Noorwegen, maar wat precies met Tour de France?!

Van Aert hoopt rentree te maken in Ronde van Noorwegen, maar wat precies met Tour de France?!

Volgens Het Laatste Nieuws wil Wout van Aert graag in de Ronde van Noorwegen terug in koers keren. De Belgische superster van Visma | Lease a Bike zit sinds een week of twee weer op de fiets en zou zijn wedstrijdritme graag in Scandinavië weer in gang willen zetten.

Mits zijn herstel zich op dezelfde wijze blijft ontwikkelen, lijkt de kans dus groot dat we de 29-jarige Van Aert op 23 mei weer in actie kunnen zien. De Ronde van Noorwegen (2.Pro) is een vierdaagse wedstrijd en eindigt dus op 26 mei.

Wel of geen Tour de France voor Van Aert?

Mocht het Noorwegen-plan inderdaad goed en wel doorgaan, zou het hersteltraject van Van Aert zo'n twee maanden geduurd hebben. Het fenomeen ging immers in Dwars door Vlaanderen, verreden op 27 maart, hard onderuit. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben.

Omtrent de verdere wedstrijdplanning van Van Aert lijkt nog enige onduidelijkheid te zijn. Visma | Lease a Bike zou hem naar verluidt graag inzetten in de Tour de France, terwijl hij zelf liever voor een lange hoogtestage afwerken in functie van de wegrit en tijdrit op de Spelen in Parijs zou opteren.

Vanthourenhout en Van Avermaet over Spelen-voorbereiding Van Aert

To be continued, zou je zeggen. En dat vervolg kwam ook redelijk snel. Bondscoach Sven Vanthourenhout liet in gesprek met Het Nieuwsblad weten dat hij zich kan vinden in een aanpak waarbij één doel in ieder geval centraal staat, zijnde de Olympische Spelen. 'Als de Spelen belangrijk blijven in zijn programma, dan maakt het mij niet uit of ze voor een hoogtestage of de Tour als voorbereiding kiezen. De communicatie met Wout en zijn ploeg is goed en open, ik maak me er geen zorgen over dat ze daar duidelijk en eerlijk over zullen communiceren.'

Ook ex-prof Greg Van Avermaet liet in datzelfde artikel van zich horen. 'Als je tot de laatste Tourweek elke dag diep moet gaan voor het algemeen klassement, dan wordt het moeilijk, maar als je er ritten kan uitkiezen en de vrijheid hebt om het op andere dagen te laten lopen, dan is de Tour de ideale voorbereiding om twee weken nadien te profiteren van de supercompensatie.' Kortom, d'n Greg zou het wel weten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws