馃摳 Wout van Aert is terug op de weg met maatje Bakelants! 'Ge kunt ni blijven liggen he' Wielrennen
Wielrennen

馃摳 Wout van Aert is terug op de weg met maatje Bakelants! 'Ge kunt ni blijven liggen he'

馃摳 Wout van Aert is terug op de weg met maatje Bakelants! 'Ge kunt ni blijven liggen he'

Een heerlijke update vanuit Wout van Aert. Bijna een maand na zijn vreselijke val in Dwars door Vlaanderen is de Belgische alleskunner terug op zijn wegfiets te vinden. Vrijdag ging hij, samen met zijn vriend en trainingspartner Jan Bakelants, voor een behoorlijk flinke tocht naar buiten. Een koffiepauze en een bijbehorende, leuke Stravatitel konden natuulijk niet ontbreken: 'Ge kunt ni blijven liggen he.'

Op Instagram deelde van Aert het een en ander over zijn eerste buitenritje. Zo zat hij heerlijk op een terrasje een koffie te nuttigen en was hij zichtbaar opgelucht dat hij de wegfiets weer op kon kruipen. 'Riding my favourite horse again', was het veelzeggende bijschrift. Ook deelde hij enkele details over de rit, die bijna honderd kilometer lang was en in drie uur werd afgelegd. Lekker bezig, Wout!

馃摳 Wout van Aert is terug op de weg met maatje Bakelants! 'Ge kunt ni blijven liggen he'

Van Aert symbool voor vele pech van Visma | Lease a Bike in 2024

Van Aert moest dit voorjaar zijn drie grote doelen missen: Vlaanderen, Roubaix en de Giro gingen aan de Belg voorbij. Het is nog onzeker wanneer de man uit Herentals zal terugkeren in een wedstrijd op het hoogste niveau. Sowieso verkeert Visma | Lease a Bike in de hoek waar de klappen vallen. Wilco Kelderman moest de Giro ook overslaan na een blessure, terwijl in het voorjaar onder anderen Christophe Laporte, Jan Tratnik en Dylan van Baarle veel fysieke pech kenden.

In de Giro wedt Visma | Lease a Bike op twee paarden: Olav Kooij voor de sprints en Cian Uijtdebroeks voor een goed klassement. Met deze twee mannen trekken ook Koen Bouwman, Robert Gesink, Christophe Laporte. Attila Valter, Edoardo Affini en Jan Tratnik naar de start in Turijn. Vorig jaar won de ploeg de Giro met Primoz Roglic.

Voorlopige selectie Giro d'Italia 2024

Olav Kooij
Robert Gesink
Cian Uijtdebroeks
Koen Bouwman
Christophe Laporte
Attila Valter
Jan Tratnik
Edoardo Affini

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws