Van Aert kon Pogacar en Van der Poel niet bijbenen: 'Ik was verrast door de bom van Mathieu' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kon Pogacar en Van der Poel niet bijbenen: 'Ik was verrast door de bom van Mathieu'

Van Aert kon Pogacar en Van der Poel niet bijbenen: 'Ik was verrast door de bom van Mathieu'

De door Tadej Pogacar gewonnen Ronde van Vlaanderen verliep voor Wout van Aert niet naar verwachting. De superster van Jumbo-Visma kon het tempo van de Sloveen (en dat van Mathieu van der Poel) niet bijbenen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats, daar hij ook in de groepssprint om plek drie zijn meerdere moest erkennen in Mads Pedersen. Van Aert was dermate teleurgesteld dat hij na de finish direct de bus opzocht. De Vlaming was uiteindelijk toch nog wel te porren voor een praatje met Sporza.

'Het was chaotisch met veel valpartijen. En de finale was heel lang en zwaar. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik kwam om te winnen, maar het heeft niet mogen zijn', luidt Van Aerts relaas. 'Nathan Van Hooydonck zat mee in een gevaarlijke groep en zo moesten we vooraan en achteraan niet te rijden, maar werd iets sneller man tegen man dan we gehoopt hadden. En dan bleken Pogacar en Van der Poel sterker te zijn.'

'Volgende week smijt ik me weer', kijkt Van Aert alvast vooruit naar Parijs-Roubaix

Toen Van der Poel aanging op de Kruisberg, was Van Aert gezien. Zelfs met hulp van zijn trouwe compagnon Van Hooydonck lukte het hem niet om zijn wagonnetje weer aan te haken bij zijn (aarts)rivalen. 'Ik was verrast door de bom van Mathieu. Ik zat met mijn hoofd misschien al te veel bij wat nog moest komen, maar de benen hebben gesproken. Voor mij was de overwinning dan weg. Ik verloor op de Kruisberg. Als ik daar niet meekon, zou ik op de Oude Kwaremont ook niet meekunnen.'

Op zondag 9 april staat Van Aert een andere geliefde koers te wachten: Parijs-Roubaix. De Belg reeg al meerdere ereplaatsen bijeen in 'De Hel van het Noorden', maar wist er nog niet te winnen. 'Ik draai morgen de bladzijde om. Ik moet er nog eens rustig over nadenken, maar ik ben niet van plan om in een hoekje te kruipen. Volgende week smijt ik me weer', blijft de sympathieke coureur optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws