Wout van Aert adviseert zijn volgers terwijl hij tijdens gravelrit in grasveld belandt: 'Nooit omkeren' Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert adviseert zijn volgers terwijl hij tijdens gravelrit in grasveld belandt: 'Nooit omkeren'

Wout van Aert adviseert zijn volgers terwijl hij tijdens gravelrit in grasveld belandt: 'Nooit omkeren'

Recentelijk ondernam Wout van Aert, tijdens een welverdiende rustperiode vlak na de voorjaarsklassiekers, samen met drie goede vrienden een driedaagse bikepacktocht. Het groepje startte net buiten Herentals, om drie dagen later te arriveren in de Franse Champagnestreek. Aldaar werd er uiteraard geproost met een glaasje champagne. De superster van Jumbo-Visma lijkt in april de smaak sowieso goed te pakken te hebben als het gaat om off-road-tochtjes, getuige een aantal video's die hij deelde op zijn Instagram.

Tijdens zijn meest recente tochtje (van zaterdag 29 april) kwam Van Aert op nog altijd onbekende wijze opeens in een grasveld terecht. Dat weerhield de veelzijdige Vlaming er echter niet van om terug te keren en een ander pad in te slaan. Op de gedeelde beelden is te zien hoe de hardrijder zich een weg baant door een op het oog oneindig grasveld. 'Nooit omkeren', luidt het ietwat ludieke bijschrift.

Uiteindelijk werkte Van Aert een flinke training af op zijn gravelfiets, zo valt te zien op Strava. Van Aert legde 160 kilometer af in ruim vijf uur (zijn gemiddelde snelheid bedroeg exact dertig kilometer per uur), waarbij hij ook de nodige toptiennoteringen (en één KOM) op verscheidende Strava-segmenten bijeen fietste. Van Aert toonde zich op dezelfde dag om 07.30 uur al actief. Voorafgaand aan zijn gravelrit richting onder meer Aarschot en Scherpenheuvel liep de alleskunner namelijk ook nog eens 11,5 kilometer hard (en dat aan een stevig tempo).

Wout van Aert adviseert zijn volgers terwijl hij tijdens gravelrit in grasveld belandt: 'Nooit omkeren'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws