Jumbo-Visma scoort hattrick in Tour of Britain: Kooij maakt beulswerk Van Aert voor de derde keer op rij af Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma scoort hattrick in Tour of Britain: Kooij maakt beulswerk Van Aert voor de derde keer op rij af

Jumbo-Visma scoort hattrick in Tour of Britain: Kooij maakt beulswerk Van Aert voor de derde keer op rij af

Olav Kooij heeft zijn derde opeenvolgende zege in de Tour of Britain geboekt. Het 'Jachtluipaard van Numansdorp' werd voor de derde dag op rij perfect afgezet door Wout van Aert en snelde gemakkelijk naar de ritoverwinning, waardoor hij dus een heuse hattrick gescoord heeft.

Dag één van de Britse rittenkoers draaide uit op een heus Jumbo-Visma-feestje en dat was daags nadien niet anders: zowel in de eerste als de tweede rit wist Kooij te triomferen na een fenomenale lead-out van Van Aert. Op dag drie kon dat zomaar eens een ware hattrick worden, want ook in de 154 kilometer lange etappe tussen Goole en Beverley waren er geen noemenswaardige obstakels te bekennen. De Towthorpe Lane-col (1,1 kilometer aan 4,5 procent) en de Langtoft-bestijging (2 kilometer aan 3,9 procent) lagen ver voor de finish en waren sowieso niet van het kaliber dat het type-Kooij angst zou inboezemen.

Kooij scoort hattrick, Van Aert wederom goud waard

Al vroeg in de etappe kozen drie dappere renners het hazenpad. Thuisrijder Harry Tanfield (TdT-Unibet), Nícolas Sessler (Global 6 Cycling) en James Fouché (Bolton Equities Black Spoke) vormden de kopgroep van de dag. Het trio wist een maximale voorsprong van vier minuten bijeen te fietsen. In het peloton was het hoofdzakelijk Jumbo-Visma dat verantwoordelijk was voor de achtervolging. Op veertig kilometer van de meet zag het er al niet zo rooskleurig meer uit voor het leidende drietal, waarop een aantal Saint Piran-coureurs een tegenaanval in werking stelden. Die werd echter heel snel geneutraliseerd door de killer bees, waarna ook de initiële koplopers bij de lurven gevat werden.

Alles en iedereen kon zich langzaam maar zeker gaan opmaken voor een derde massasprint in de Tour of Britain, want ook een ultieme tegenaanval van Nils Politt (BORA-hansgrohe) en Matthew Bostock (Bolton Equities Black Spoke) werd in de kiem gesmoord. In de straten van Beverley, een 30.000 inwoners tellend plaatsje in het noordoosten van Engeland, was het vervolgens andermaal Van Aert die een perfecte lead-out verzorgde en Kooij naar de derde zege op rij zag snellen. Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) werd tweede, Ethan Vernon (Soudal Quick-Step) derde.

Uitslag etappe 3 Tour of Britain 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws