Kopecky met flinke ambitie aan het vertrek in Simac Ladiers Tour: 'Goede laatste prikkel richting het EK' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky met flinke ambitie aan het vertrek in Simac Ladiers Tour: 'Goede laatste prikkel richting het EK'

Kopecky met flinke ambitie aan het vertrek in Simac Ladiers Tour: 'Goede laatste prikkel richting het EK'

Onlangs werd bekend dat SD Worx met een heus sterrenensemble richting de Simac Ladies Tour trekt. De Nederlandse WorldTour-ploeg, die dit jaar al zo veel wist te winnen, hoopt in de rittenkoers doorheen Nederland en België de seizoensteller wat betreft zeges naar zestig op te krikken. Sterkhouders als Demi Vollering, Mischa Bredewold, titelverdedigster Lorena Wiebes én kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky moeten daarvoor gaan zorgen. In gesprek met Sporza kijkt de regenboogtrui in ieder geval met veel enthousiasme vooruit op de race.

Na haar magistrale zege op het WK wielrennen in Glasgow showde Kopecky haar tricot voor een eerste keer in het na-Tourcriterium van Etten-Leur. Daarna wist de 27-jarige Vlaamse nog de Schaals Sels te winnen, waarna ze zich is gaan focussen op de Simac Ladies Tour. 'Na het WK heb ik kunnen ontspannen. Ik heb even tijd gemaakt voor andere dingen, maar ben ook echt wel blijven trainen. Qua vermogens zit alles nog steeds redelijk in orde', vertelt ze aan het Belgische sportmedium.

'Ik heb drie weken geen competitie gehad op het hoogste niveau', aldus SD Worx-kopvrouw Kopecky

In de Simac Ladies Tour start Kopecky met ambitie, zo geeft ze te kennen. 'Ik zou graag op z'n minst één etappe winnen.' Na de WorldTour-wedstrijd wil de veelvraat hoge ogen gooien op het EK wielrennen, dat dit jaar in Nederland wordt georganiseerd. 'Ik heb drie weken geen competitie gehad op het hoogste niveau. Deze rittenkoers is een goede laatste prikkel, een testcase met het oog op het EK.'

Kopecky kende in 2023 een waar topjaar, waarin ze maar liefst elf keer victorie kraaide. Naast het WK waren ook onder meer het BK, de Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad een kolfje naar haar hand. Ook in het baanwielrennen was ze succesvol, met maar liefst twee gouden plakken op het wereldkampioenschap in Glasgow.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws