Van Aert roemt Kooij na een-tweetje: 'Hij is nog jong, maar crazy talented' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert roemt Kooij na een-tweetje: 'Hij is nog jong, maar crazy talented'

Van Aert roemt Kooij na een-tweetje: 'Hij is nog jong, maar crazy talented'

Is er met Wout van Aert en Olav Kooij een nieuwe bromance geboren bij Jumbo-Visma? De Belg en Nederlander verzorgden zondag in de openingsrit van de Tour of Britain alvast een perfecte eindspurt, die hoe dan ook smaakt naar meer. Een een-tweetje volgde in Manchester.

Kooij was zijn ploegmaat direct na afloop al dankbaar. 'Hij is één van de beste wielrenners in de wereld. Om hem als lead-out te hebben geeft ontzettend veel vertrouwen. Je kan erop vertrouwen dat het goed komt. Het is geweldig dat hij erbij is', sprak de winnaar uit.

Van Aert onderstreepte de woorden van zijn makker. 'Dit is een perfecte start. We hebben het heel mooi afgerond met Olav op één en ikzelf op de tweede plek, dus dat was een zege uit het boekje. We hebben de vlucht teruggehaald en het afgerond met Olav, dus dat was heel mooi', dankte de Belg zijn team.

Van Aert roemt ploegwerk Jumbo-Visma

'Het was door het werk van Nathan Van Hooydonck en Edoardo Affini makkelijk, al ik wil ik het eigenlijk zo niet noemen', antwoordde Van Aert op de vraag hoe de lead-out dan precies ging. 'Ik zat samen met Olav perfect gepositioneerd, waarbij het ons plan was om als eerste door de laatste bocht te komen. Als dat dan ook lukt, is dat speciaal. Alles verliep perfect', vatte hij het samen.

Tot slot had Van Aert via de communicatiekanalen van Jumbo-Visma nog enkele bemoedigende woorden voor zijn jongere ploegmaat Kooij. 'Het is heel mooi dat Olav het dan af kan ronden. Ik heb nog niet veel met hem gekoerst, maar hij is jong en crazy talented. Ik ben blij dat we hier met een sterke ploeg rondom hem zijn, waarmee we voor nog meer zeges kunnen gaan', keek hij alvast vooruit naar het verdere verloop van de Tour of Britain, waarin nog enkele spurtritten op de rol staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws