Laporte in Bretagne bevangen door de hitte, maar alsnog gaat Jumbo-Visma met vertrouwen naar Canada Wielrennen
Wielrennen

Laporte in Bretagne bevangen door de hitte, maar alsnog gaat Jumbo-Visma met vertrouwen naar Canada

Laporte in Bretagne bevangen door de hitte, maar alsnog gaat Jumbo-Visma met vertrouwen naar Canada

Jumbo-Visma reed zondag een goede wedstrijd in de Bretagne Classic, maar werd uiteindelijk niet beloond met een plek op het podium. Tiesj Benoot was op plek zeven de beste renner van de Nederlandse ploeg in de Franse WorldTour-wedstrijd, die werd gewonnen door thuisrijder Valentin Madouas van Groupama-FDJ.

Mick van Dijke was samen met Stefan Küng de man die de wedstrijd openbrak, maar uiteindelijk bleek de Zwitserse hardrijder te sterk voor zijn Nederlandse evenknie. In de achtergrond kende mede-kopman Christophe Laporte door de hitte een mindere dag, terwijl Tiesj Benoot juist wel goede benen had en mee koers maakte.

'Het was een heel warme dag in het zadel', liet ploegleider Robert Wagner weten in een korte reactie via de ploeg. 'Christophe raakte op een gegeven moment bevangen door de hitte en loste daarom uit het peloton. Onze ploeg was verder ontzettend sterk in de breedte. Mick probeerde knap te anticiperen. Hij botste alleen op een sterke Küng en kon niet in zijn wiel blijven plakken.'

Wagner: 'Knappe koers, maar jammer dat we niet op het podium staan'

'Nadien heeft Tiesj alles gegeven door veel aan te vallen', vervolgt de sportief directeur uit Duitsland. 'De zevende plaats is uiteindelijk een eerlijke uitslag. Het is jammer dat we niet op het podium staan, maar onze renners hebben een knappe koers gereden. We staan er goed voor richting de Canadese wedstrijden', blikt Wagner alvast vooruit op de GP Quebec (vrijdag) en Montréal (zondag), de volgende WorldTour-klassiekers die deze week alweer op de rol staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws