Klassiekerploeg Jumbo-Visma wordt sterker: 'Dit biedt Wout de kans om energie te sparen' Wielrennen
Wielrennen

Klassiekerploeg Jumbo-Visma wordt sterker: 'Dit biedt Wout de kans om energie te sparen'

Klassiekerploeg Jumbo-Visma wordt sterker: 'Dit biedt Wout de kans om energie te sparen'

Dinsdag 7 december kwam het nieuws naar buiten dat het contract van Tiesj Benoot is opgezegd en dat zijn vermoedelijke nieuwe werkgever Jumbo-Visma is. Dat lijkt een belangrijke aanwinst voor de Nederlandse ploeg, die in het klassieke voorjaar van 2022 sterk voor de dag wil komen.

In 2021 kwam het team volgens ploegleider Merijn Zeeman tekort in de voorjaarsklassiekers. Hij doelt daarmee voornamelijk op het collectief, hoewel Wout van Aert voor de ploeg nog wel Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race binnensleepte. 'We waren in het voorjaar niet sterk genoeg. Daar hebben we werk van gemaakt', zo laat Zeeman weten bij Het Laatste Nieuws. Jumbo-Visma versterkte zich met Christophe Laporte en Tosh Van der Sande en hoopt Mike Teunissen dit jaar wel fit te houden tot aan het begin van de klassiekers. Zo lijkt het team meerdere kaarten uit te kunnen spelen, zeker met de snelheid van de drie heren in een eventuele eindsprint. 'We hebben nu meerdere ijzers in het vuur. Dit biedt Wout de kans om wat meer energie te sparen en het spel in de finale beter te kunnen spelen.'

Met de komst van Benoot kan Jumbo-Visma nog een extra pion inzetten in de klassiekers. De Belg bewees in het verleden meermaals diep in de finale mee te kunnen van grote klassiekers en won in 2018 al eens Strade Bianche. Benoot lijkt daarmee wat plaatsen van andere renners af te kunnen snoepen als het gaat om een plekje in de selectie van de klassiekers. Dat is precies waar ze bij Jumbo-Visma op mikken. 'Net als voor de grote rondes willen we ook voor de klassieke groep een gezonde interne concurrentie bewerkstelligen. Een plek in de Ronde van Vlaanderen moet bijvoorbeeld een dure plek worden. Eentje waarvoor ze moeten knokken om te tonen dat ze die plek waard zijn', aldus Zeeman.

Jumbo-Visma mikt op meerdere renners in finale

Het lijkt duidelijk dat Jumbo-Visma in de finale van de klassiekers meer renners vooraan wil hebben dan in voorgaande jaren. Volgens Zeeman is die groep niet heel groot en daarmee lijkt Benoot een mooie aanwinst te worden. 'De aanwas blijft aan de onderkant beperkt. In klassiekers is het erg specifiek en komt het aan op het beheersen van veel verschillende onderdelen van de wielersport. Parcourskennis, omgaan met extreme omstandigheden, positionering, techniek en met hoge snelheden rijden. We willen jongens die in dat soort koersen de finale kunnen rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws