Van Aert vindt Netflixserie 'mooie reeks', maar is licht kritisch: 'Iets te veel commotie' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert vindt Netflixserie 'mooie reeks', maar is licht kritisch: 'Iets te veel commotie'

Van Aert vindt Netflixserie 'mooie reeks', maar is licht kritisch: 'Iets te veel commotie'

Afgelopen donderdag werd de Netflix-serie over de Tour de France dan eindelijk onthuld, waarin Wout van Aert als absolute ster natuurlijk een centrale rol heeft. De Belg van Jumbo-Visma gaf in Einsiedeln - waar de ploegenpresentatie voor de Ronde van Zwitserland was - zijn visie op de documentaireserie.

Van Aert staat al vlot in de serie centraal, daar hij in de Tour de France van vorig jaar in de eerste drie ritten als tweede eindigde. Op dag vier pakte hij met een machtige uithaal het geel in Calais, om daags nadien in zijn gele trui boerenwerk te verrichten voor kopman Jonas Vingegaard in de kasseienrit.

'Ik heb de eerste drie afleveringen bekeken', gaf hij in Zwitserland aan tegenover onder meer In de Leiderstrui. Het oordeel na die drie episodes was wisselend. 'Ik vind het een beetje te veel verhaaltjes en iets te veel commotie', is de mening van de kopman van Jumbo-Visma.

Van Aert verklaarde zich nader. 'Ik had de indruk dat ze bepaalde verhaallijnen hadden uitgeschreven, nog voordat het echt gebeurde. Dat komt er dan ook in terug', aldus de man die in Zwitserland voor ritzeges gaat.

Van Aert vindt Netflixserie al bij al 'mooie reeks' 

Al bij al denkt de Belg - net als onder meer ploegbaas Richard Plugge - dat de Netflixserie het wielrennen verder kan helpen. 'Het is wel een heel mooie reeks. Als je weinig van wielrennen kent, dan is het wel pure promotie is voor de sport', is de eindconclusie van de renner van Jumbo-Visma.

Als hem tot slot nog gevraagd wordt naar zijn deelname in een eventueel tweede seizoen van de Netflixserie, verschijnt er een grote glimlach onder de zonnebril van de Belgische keus. 'Ik heb geen keus, denk ik', lacht hij.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws