Van Aert voelt zich geregeld schuldig als man en vader: 'Er valt te veel op de schouders van Sarah' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert voelt zich geregeld schuldig als man en vader: 'Er valt te veel op de schouders van Sarah'

Van Aert voelt zich geregeld schuldig als man en vader: 'Er valt te veel op de schouders van Sarah'

Wout van Aert en Sarah De Bie zijn zonder twijfel één van de bekendste koppels van België. De superster van Jumbo-Visma staat iedere dag in de spotlights, maar benadrukt in een interview met Het Nieuwsblad nog maar eens dat Sarah zijn steun en toeverlaat is. Voor hemzelf, en voor hun zoontje Georges.

Dat Van Aert als wielrenner veel van huis is, is een gegeven. Dat maakt het echter niet makkelijk, helemaal niet als de situatie thuis even niet zo goed is. 'Ik heb daar soms wel een schuldgevoel bij. Door mijn carrière valt er te veel op de schouders van Sarah. Dit jaar kreeg ik vlak voor de Ronde van Vlaanderen corona. Na een paar dagen voelde ik me weer beter. Maar als ik nog iets van het seizoen wilde maken, kon ik beter gaan trainen in Spanje. Intussen had ik Sarah en Georges besmet. Ik heb toen het vliegtuig genomen, en ik heb een zieke vrouw en een zieke zoon achtergelaten. Ik wist dat ze geen hulp zouden krijgen, want ze zaten in isolatie. Ik voelde me schuldig, ja. Het was een ontzettend moeilijke en harde keuze om op dat moment voor mijn job te gaan', aldus Van Aert.

Als hij wel thuis is, probeert hij te helpen waar mogelijk. Maar ook dan mag zijn carrière als renner er niet onder lijden. 'Je hebt er die hun job veel te serieus nemen. Ze doen niet anders dan fietsen en slapen. En dan heb je er die hun job niet serieus pakken en thuis nog alles doen. Ik denk dat wij er gezond tussenin zitten. Sarah heeft het meeste werk, maar als ik er ben is er een hand extra', zo zegt hij erover. Als hij van huis is, is hij altijd bereikbaar voor z'n vrouw. 'Ik wil hem elke dag horen en zien. En Sarah zorgt daarvoor. Tegelijk besef ik dat het enkel erger zal worden. Binnenkort zal Georges het kunnen uitspreken. En zeggen: Ge gaat toch niet weer weg. Ik hoor dat van collega’s die al grotere kinderen hebben.'

Van Aert is ploegmaats in derde week van grote ronde wel beu

En daar komt dan nog een flinke portie heimwee bij. Vooral de grote rondes zijn voor Wout en Sarah vaak een weekje te lang. 'Het is ook in die derde week dat ik naar huis wil. Dan ben ik mijn ploegmaats beu, de hele entourage beu. Al lig ik op de kamer met mijn beste maat, ik wil dan naar huis. Naar Sarah en Georges.' Van Aert hoopt dan ook dat Georges vooral geen wielrenner wordt, al komt dat vooral door andere zaken. 'Als zoon van wielrenner worden is ontzettend ondankbaar. Ik heb al een paar mooie koersen gewonnen. Ze zullen hem altijd vergelijken met zijn papa. Ik wil hem dat niet aandoen.', zo klinkt het. Daarbij komen de valpartijen. 'Ik rij zelf. Ik ken de risico’s. Ik ben ook al zwaar gevallen. Maar dat ben ikzelf. Ik wil niet dat hij diezelfde risico’s neemt. Je bent zorgzamer voor wat je het meest dierbaar is dan voor jezelf.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws