'Van Aert wreekt missen van De Ronde en Amstel Gold Race met debuut in Luik-Bastenaken-Luik' Wielrennen
Wielrennen

'Van Aert wreekt missen van De Ronde en Amstel Gold Race met debuut in Luik-Bastenaken-Luik'

'Van Aert wreekt missen van De Ronde en Amstel Gold Race met debuut in Luik-Bastenaken-Luik'

Wout van Aert heeft Parijs-Roubaix eventueel nog voor de boeg, maar daarna zit zijn klassieke voorjaar er allerminst op. HLN meldt dat de Belg van Jumbo-Visma eind april ook aan de start staat van Luik-Bastenaken-Luik. Dat wordt meteen ook zijn debuut in dit Monument.

Van Aert was bezig aan een glansrijk voorjaar, totdat daags voor de Ronde van Vlaanderen een coronabesmetting alles in de war schopte. Van Aert moest passen voor één van zijn grootste doelen van het jaar en ook zijn titel in de Amstel Gold Race kon hij een week later niet verdedigen. Parijs-Roubaix op zondag 17 april lijkt haalbaar, maar volgens Jumbo-Visma dan wel 'als knecht'.

Het is zaak voor Van Aert om de scherven op te rapen en er nog iets van te maken, nu zijn twee grootste doelen van het voorjaar in het water lijken te vallen. Luik-Bastenaken-Luik zou in dat opzicht een prima plek zijn om revanche te nemen. Van Aert voelt zich volgens HLN 'kerngezond' en is in Spanje aan het trainen. Van Aert reed La Doyenne nog nooit, omdat de klassiekerspecialisten voor de Vlaamse koersen er meestal na Roubaix mee ophouden.

Kan Van Aert ook schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

Van Aert liet vorig seizoen in de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race al zien dat hij ook in klimtechnisch zwaardere koersen kan meedoen om de winst. Zijn Touroverwinning over de Mont Ventoux toonde natuurlijk al aan dat Van Aert in principe alles aankan. 'Omdat hij de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race miste, voelt Van Aert zich mentaal en fysiek fris om zijn voorjaar te rekken. De deelname in Luik staat het vervolg van zijn seizoen ook niet in de weg. De hoogtestage in functie van de Tour is pas voorzien vanaf mei', zo klinkt het. Van Aert zal in Luik-Bastenaken-Luik wel rekening moeten houden met een gedeeld kopmanschap, daar Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot ook gepland staan voor het Monument.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws