Van Baarle 'super nieuwsgierig' naar Jumbo-Visma; wil 'het spelletje spelen' in klassiekers met Van Aert en co Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle 'super nieuwsgierig' naar Jumbo-Visma; wil 'het spelletje spelen' in klassiekers met Van Aert en co

Van Baarle 'super nieuwsgierig' naar Jumbo-Visma; wil 'het spelletje spelen' in klassiekers met Van Aert en co

2 uur en 20 minuten: zo lang was Dylan van Baarle (voor de podcast Live Slow Ride Fast althans) te gast bij presentatoren Stefan Bolt en Laurens ten Dam van dat merk. En dat was zoals altijd weer zeer aangenaam voor de oortjes, daar Van Baarle breeduit sprak over onder meer zijn zege in Parijs-Roubaix en de overstap naar Jumbo-Visma van komende winter.

Te beginnen met dat perfecte voorjaar van Van Baarle, die in oktober bekent dat hij er voor de Ronde van Vlaanderen niet helemaal gerust op was. 'In de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem had ik wel een goed gevoel, maar Dwars door Vlaanderen was een dag om snel te vergeten', blikt hij terug op de koers die op de woensdag voor De Ronde verreden wordt en die vorig jaar nog wist te winnen. 'Dat was helemaal niks, ik kwam gewoon niet vooruit. Toen begon ik dus wel een beetje te twijfelen en op die manier stond ik niet aan de start van Vlaanderen met het gevoel dat ik podium zou gaan rijden', vervolgt de Nederlander. Uiteindelijk haalde Van Baarle een kunstje uit in de slotkilometer door terug te rijden naar Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar en op die manier tweede te worden. 'Het maximaal haalbare', besefte hij.

Twee weken later kwam dan hét moment van het voorjaar vanuit Nederlands perspectief: zijn zege in Parijs-Roubaix, na de hele dag in de vuurlinie te hebben gereden. 'Vroeg in de koers waaide het al wat en waren we zo met zeventig man weg, zonder Van der Poel, Van Aert, Küng en nog wat van die mannen. Uiteindelijk wist ik toen we nog met vijftien waren dat ik echt goed was en reed ik weg door een beetje te slalommen en risico's te nemen op de kasseien. Achteraf besefte ik pas hoe groot het was: als Kwiatkowski begint te huilen na de finish...'

Lees verder onder de foto.

Emoties bij Dylan van Baarle en Dave Brailsford na de zege in Parijs-Roubaix
Emoties bij Dylan van Baarle en Dave Brailsford na de zege in Parijs-Roubaix

Van Baarle over transfer naar Jumbo-Visma: 'Merijn hing na Parijs-Roubaix meteen aan de telefoon'

Wie het innige knuffelmoment tussen Van Baarle en ploegbaas Dave Brailsford zag na de finish, dacht ongetwijfeld dat de twee meteen een contract zouden tekenen. Toch liep het niet zo en begin augustus werd bekend dat Van Baarle overstapt naar Jumbo-Visma, waar hij voor die jaar tekent. 'Ik dacht zelf afgelopen winter dat ik ook geen zin had om van ploeg te veranderen, maar het vuurtje werd stilaan wat aangewakkerd. Merijn (Zeeman, red.) hing na Parijs-Roubaix ook meteen weer aan de telefoon, al waren er al onderhandelingen, en bij Dave en Rod (Ellingworth, red.) duurde het toch wat langer', aldus Van Baarle in de Live Slow Ride Fast-podcast.

Zo gaat Van Baarle van de ene naar de andere sterrenploeg, waar hij onder meer Wout van Aert, Christophe Laporte en Tiesj Benoot tegenkomt. 'Zij hebben er vertrouwen in dat het gaat werken en ik ook. We hebben een sterke ploeg en maken elkaar ook alleen maar sterker. We moeten met zoveel mogelijk in de finale zien te komen en dan het spelletje spelen', geeft de in Monaco woonachtige renner aan. 'Ik ben in ieder geval super nieuwsgierig naar wat zij nog uit mij kunnen halen. Daarbij voelt het toch een beetje als thuiskomen, dus ik kijk er heel erg naar uit', aldus Van Baarle, die tot 2013 al voor de opleidingsploeg van Rabobank reed.

Klik op deze link om de gehele podcast Live Slow Ride Fast met Dylan van Baarle te beluisteren.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws