Van Baarle was even bang voor oude blessure na crash in E3: 'Hoef mijn programma niet aan te passen' Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle was even bang voor oude blessure na crash in E3: 'Hoef mijn programma niet aan te passen'

Van Baarle was even bang voor oude blessure na crash in E3: 'Hoef mijn programma niet aan te passen'

Dylan van Baarle heeft wel enkele bange uurtjes beleefd na zijn crash van afgelopen vrijdag in de E3 Saxo Classic. De Nederlander vertelt in De Telegraaf dat hij vreesde voor een oude blessure, nadat hij erbij lag op de kasseien.

Het ging mis voor Van Baarle, op het moment dat Mathieu van der Poel de finale écht opende. Van Baarle was net teruggekeerd, nadat hij de eerste slag in de koers gemist had, maar ging vervelend onderuit, samen met Jhonatan Narváez (INEOS) en Florian Sénéchal. 'Het was superpijnlijk, en eerlijk gezegd was ik wel even bang dat ik hetzelfde kwetsuur had waar ik drie keer eerder last van heb gehad', zo zegt hij erover.

Van Baarle doelt op een kwetsuur aan de heup, waar hij al drie keer eerder een scheurtje in opliep. 'Dit is de periode waar ik enorm naar uitkijk, dus dan is het altijd even schrikken als je valt', klinkt het. Na wat stijfheid na de crash kwam echter het goede nieuws. 'Ik hoef mijn programma niet aan te passen, en ik verwacht in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix fysiek in orde te zijn.'

Van Baarle mentaal niet in de war na tegenslag

De mislukte E3 zal alvast niet in het hoofd gaan zitten. Van Baarle bewees in Omloop Het Nieuwsblad hoe goed hij is en afgelopen vrijdag had hij gewoon een rotdag. 'Ik heb er geen verklaring voor, maar het komt er op neer dat ik constant achter de feiten aan reed. Telkens zat ik op de verkeerde plek. Ik maak me er overigens niet druk om hoor. Vorig jaar had ik in Dwars door Vlaanderen hetzelfde, en daarna pakte ik toch die mooie zege in Parijs-Roubaix.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws