Ook Van Belle volgend jaar naar hoofdmacht Jumbo-Visma: 'Niet bang om verantwoordelijkheid te nemen' Wielrennen
Wielrennen

Ook Van Belle volgend jaar naar hoofdmacht Jumbo-Visma: 'Niet bang om verantwoordelijkheid te nemen'

Ook Van Belle volgend jaar naar hoofdmacht Jumbo-Visma: 'Niet bang om verantwoordelijkheid te nemen'

Net als mede-groeibriljanten Johannes Staune-Mittet en Per Strand Hagenes maakt Loe van Belle per 1 januari 2024 binnen Jumbo-Visma officieel de overstap van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht. 'Ik ben de afgelopen jaren een meer volwassen renner geworden', zo vertelt hij op de site van de killer bees.

Van Belle kan als een manusje-van-alles omschreven worden. De nu 21-jarige coureur uit Zoetermeer won met enige regelmaat al eens een proloog, maar deed bij lastige beloftenwedstrijden over (zeer) geaccidenteerd terrein ook regelmatig van voren mee. En aan de andere kant: in de ultravlakke Ster van Zwolle (Coen Vermeltfoort won niet voor niets) van afgelopen jaar werd hij derde. 'Tijdens een junioren-trainingskamp met de Nederlandse selectie in de Vogezen deed ik als eerstejaars mee aan een test op de Ballon d'Alsace. Ik bleek de snelste op de berg. Robbert de Groot was erbij en hij was zo onder de indruk dat hij me contacteerde. Er waren nog meer kandidaten, maar voor mij was de keuze duidelijk. De historie en de ambitie van Jumbo-Visma spraken mij aan', blikt hij nog eens terug op zijn eerste contactmomenten met de ploeg.

Van Belle deed al eerder wat ervaring op het hoogste niveau op

Wat goed is, komt snel. En dat gold zeer zeker voor de veelzijdige Van Belle, die met tevredenheid terugkijkt op hetgeen hij bij de beloften heeft laten zien. 'Ik heb ieder jaar vooruitgang geboekt. Het ene jaar iets meer dan het andere, maar dat hoort bij de reis van een jonge renner. Ik heb me altijd gesteund gevoeld door het team. Het is een prettige omgeving, niet in de laatste plaats door de vele goede teamgenoten en het deskundige personeel', is hij lovend over de Nederlandse succesploeg. 'Vorig jaar stond in het teken van de laatste stap naar de WorldTour. Ik heb mijn wielerkennis, mijn training en mijn racevaardigheden verbeterd. Qua resultaten was vorig jaar misschien niet mijn beste jaar. Ik had een aantal goede resultaten, maar een overwinning of een podiumplaats ontbreekt dit seizoen. Daar moet ik kritisch over zijn.'

Maar die stap naar de WorldTour heeft Van Belle, die op het WK wielrennen in Glasgow namens Nederland meedeed bij het beloftenkampioenschap tijdrijden, in zijn zak. Bovendien heeft hij al wat ervaring op het allerhoogste niveau opgedaan, bijvoorbeeld in de O Gran Camino. 'Dat was supergaaf. In hetzelfde team rijden als Jonas Vingegaard en alle andere grote namen was al jaren een van mijn doelen. Het is iets wat niemand me kan afnemen. Het zorgt ervoor dat je meer wil. Gelukkig zal zoiets de komende jaren vaker gebeuren. Omdat de ploeg ons heeft laten wennen aan koersen op het hoogste niveau, is de laatste stap omhoog waarschijnlijk niet zo groot. Ik heb de afgelopen jaren durven koersen, maar ook durven falen. Dat neem ik mee naar de profs. Ik ben niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Ik kan zeggen dat ik de afgelopen jaren gegroeid ben en ik ben klaar voor de stap omhoog', luidt het ambitieus.

Wil jij een gokje wagen op de duels van het Nederlands elftal? Via deze link kom je in aanmerking voor €60,- aan free bets!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws