Van de redactie | Dit was het wielerjaar van In de Leiderstrui Wielrennen
Wielrennen

Van de redactie | Dit was het wielerjaar van In de Leiderstrui

Van de redactie | Dit was het wielerjaar van In de Leiderstrui

Een jaar vliegt voorbij. We kennen het cliché, maar toch wil ik het nog eens benadrukken. De talloze mooie wielermomenten liggen nog vers in ons geheugen, terwijl het volgende jaar alweer voor de deur staat. In deze Van de Redactie blikken wij terug op een schitterend jaar, hoe wij het beleefd hebben en wat we in 2022 nog meer van plan zijn.

Het zijn geweldige jaren voor de Nederlandse en Belgische wielerliefhebbers. Met grote namen in het wegwielrennen én veldrijden kunnen de lage landen geregeld zeges noteren. Voor ons publiek valt er dus behoorlijk wat te genieten, wat wij ook merken in onze bezoekersaantallen en het bereik van onze berichten op bijvoorbeeld Facebook. Dit jaar wisten daardoor meer dan vijf miljoen mensen onze website te vinden, ruim dertig procent meer dan vorig jaar.

Het is een voorbeeld van een getal waar we trots op zijn, maar bij In de Leiderstrui beseffen we dat de wielervolger daar minder boodschap aan heeft. Die wil voornamelijk bediend worden met snel en uitgebreid nieuws, aangevuld met andere interessante content. Gelukkig hebben we daar in 2021 ook weer extra stappen in weten te zetten. We interviewen meer renners dan ooit, gaan tijdens grote rondes dieper in op het parcours en ontwikkelden nieuwe rubrieken. Het is een lijn die we door willen trekken het volgende jaar in.

Daarnaast kreeg onze website een nieuw jasje, werkten we samen voor een podcast en bezochten onze redacteuren verschillende wedstrijden. We maakten werk van ons Instagram-account en waren nog veel vaker dan ooit met verschillende mensen tegelijk bezig met het volgen en verslaan van het wielernieuws. Daardoor waren we nog sneller en completer dan voorheen. Al met al was het een druk jaar dus, maar wel één waar we als hoofdredactie met trots op terug kunnen kijken.

Bij ons speelt echter ook nog altijd het besef dat het beter kan. Als site moeten we niet stilzitten en verwachten dat deze groei ons aan komt waaien. Daarom luisteren we graag mee naar wat onze volgers interessant vinden, willen weten of waar zij nog behoefte aan hebben in het Nederlandse wielermedialandschap. Ontwikkeling is belangrijk: wie stopt met trappen, valt immers om.

Dan rest mij weinig meer om iedereen te bedanken voor het schitterende jaar dat wij beleefd hebben. Mijn collega-hoofdredacteuren Bram van der Ploeg en Tom van der Salm, de hardwerkende IDL-redactie, de heren van moederbedrijf Valkering Media en alle (ex-)renners, ploegen en journalisten met wie we in gesprek konden gaan.

En als laatste natuurlijk ook jullie als lezers. Zonder alle positieve, soms ook minder positieve, berichten hadden we niet tot op dit punt kunnen komen. We hopen jullie ook in 2022 volop van nieuws en andere content te kunnen voorzien. We wensen jullie een mooi en gezond jaar, met hopelijk weer heel veel nieuwe historische sportmomenten.

Namens de hoofdredactie van In de Leiderstrui,

Jannick van der Hooft

Lees meer over:
IDL-producties Wielrennen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws