In de Leiderstrui blikt terug én vooruit tijdens offseason: Alle verhalen en producties op een rij IDL-producties
IDL-producties

In de Leiderstrui blikt terug én vooruit tijdens offseason: Alle verhalen en producties op een rij

In de Leiderstrui blikt terug én vooruit tijdens offseason: Alle verhalen en producties op een rij

Offseason is voor veel wielerfans een gitzwarte periode. Van iedere dag koers, gaan we plots naar een koersloze periode van bijna drie maanden. Het veldrijden verzacht veel, maar bij In de Leiderstrui proberen we het leven nog een beetje makkelijker te maken met allerlei rubrieken, verhalen en andere producties. Hieronder vind je ze allemaal, zodat het nieuwe seizoen hopelijk net iets sneller daar is dan gedacht!

Let op: Onderstaande lijstjes worden iedere woensdag en zondag bijgewerkt.

De zeven besten van 2021 in zeven verhalen

2021 was een weergaloos seizoen, voor een groot deel te danken aan een select groepje renners. We bekeken de UCI-ranking en kunnen alleen maar concluderen dat de top zeven ook meteen de beste zeven renners van 2021 kunnen worden genoemd. En daarom schreven we in zeven dagen zeven longreads over deze zeven klasbakken. Hieronder kun je ze stuk voor stuk nog eens terugvinden.

Het jaar 2021 in populaire lijstjes

Het wielerjaar van 2021, daar kan wel een boek over geschreven worden. Het was lachen, huilen, vloeken en juichen en dat allemaal in een tijdsbestek van zo'n acht maanden. Reden genoeg voor redacteur Pim Lansbergen om het jaar langs de meetlat te leggen in de vorm van enkele populaire lijstjes. Want alleen op die manier kunnen we een beetje orde aanbrengen in een fantastisch jaartje koers!

Afscheid nemen van grote namen

Het is ieder seizoen weer het geval: renners die besluiten te stoppen. 2021 spant echter wel de kroon op dit gebied. Heel veel renners hakten de moeilijke knoop door en zien we in 2022 niet meer terug. Daar zitten grote namen bij, die veel voor de sport betekend hebben. Reden voor In de Leiderstrui om middels enkele verhalen deze sterren nog één keer in het zonnetje te zetten.

In de voetsporen van Anna en Chantal

Een serie die al iets langer loopt, is die met Anna van der Breggen en Chantal van den Broek-Blaak in de hoofdrol. Beide dames stoppen er mee, in het geval van Van der Breggen is dat nu al het geval, Chantal rijdt nog wel het voorjaar van 2022. In de serie van redactrice Joëlle Smeets stelden we de meest prominente rensters van Nederland de vraag: wat nu? Wie treedt in de voetsporen van Anna en Chantal, hoe komt het peloton eruit te zien zonder deze twee en natúúrlijk komen al deze toptalenten aan het woord over hun eigen dromen en ambities.

Terugblikken en vooruitkijken naar 2022

Tot slot gaat In de Leiderstrui in de laatste maand van 2021 volle bak vooruitblikken op het nieuwe seizoen. Dat gebeurt, net als vorig jaar, per ploeg. We pakken de negentien WorldTour-formaties plus Alpecin-Fenix als winnaar van de UCI Europe Tour. Stuk voor stuk gaan we ze langs, kijken we hoe ze in 2021 gepresteerd hebben, maar ligt de nadruk toch op de interviews met onze redacteuren, die vooruit gaan blikken op 2022. Hoe staan de teams ervoor? Je leest het hieronder allemaal na.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws