Van den Berg sprint achter Dainese en Ganna naar derde plaats: 'Ben wel een beetje teleurgesteld' Wielrennen
Wielrennen

Van den Berg sprint achter Dainese en Ganna naar derde plaats: 'Ben wel een beetje teleurgesteld'

Van den Berg sprint achter Dainese en Ganna naar derde plaats: 'Ben wel een beetje teleurgesteld'

In de door Alberto Dainese (Team DSM-firmenich) gewonnen negentiende Vuelta-etappe snelde Marijn van den Berg naar een knappe derde plaats. Na afloop van de rit naar Íscar deed de Nederlander van EF Education-EasyPost zijn persoonlijke verhaal van de dag uit de doeken tegenover Eurosport.

'Je gaat natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare en dat is de overwinning', steekt de 24-jarige coureur uit De Meern van wal bij Sander Kleikers. 'Vlak voor de finish was er een grote valpartij. Daardoor kwam ik een beetje meer naar achteren te zitten. Ik hoop dat het goed gaat met de gecrashte jongens.'

Van den Berg hoopt in Madrid nog een laatste keer alles te kunnen geven

'Ik probeerde op te schuiven. Mijn ploeggenoten trachtten ook een lead-out te verzorgen, maar ik zat niet in het wiel. Dat was wel een beetje een schande van mezelf', is hij vervolgens redelijk zelfkritisch. 'De sprint zelf was dan weer wel best goed, maar ik zat simpelweg iets te ver.'

Op zondag 17 september, de slotdag van de de Spaanse rittenkoers, wacht naar alle waarschijnlijkheid een allerlaatste sprintkans. 'Ik hoop morgen goed door te komen en dan in Madrid nog een keer alles te kunnen geven. Ik ben namelijk wel een beetje teleurgesteld na deze sprint. Maar goed, we komen er wel', sluit Van den Berg af met hoopgevende woorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws