Thomas streng na tweede plek Ganna: 'Lag aan ons, we begonnen wat te vroeg' Wielrennen
Wielrennen

Thomas streng na tweede plek Ganna: 'Lag aan ons, we begonnen wat te vroeg'

Thomas streng na tweede plek Ganna: 'Lag aan ons, we begonnen wat te vroeg'

Een opvallend beeld in de finale van de negentiende etappe van de Vuelta: INEOS Grenadiers voerde het peloton aan richting de massasprint in Íscar. De ploeg speelde Filippo Ganna uit. Onder meer Geraint Thomas deed een imposante kopbeurt. Het bleek echter niet genoeg. Ganna werd geklopt zijn landgenoot Alberto Dainese. Na afloop was Thomas streng voor zichzelf en zijn ploegmaats.

Waar we INEOS Grenadiers normaal gesproken in de finale van vlakke ritten vooraan zien rijden om hun klassementsrenners uit de problemen te houden, was dat vandaag niet nodig. De ploeg speelt immers geen rol meer in het klassement. Dus konden ze zich volledig toewijden aan een sprint met Ganna, die eerder deze Vuelta al verraste met een podiumplek in een massasprint.

'Ja, ik dacht laten we ons er maar in mengen', zegt Thomas na afloop tegen Eurosport. 'Castro (Jonathan Castroviejo, red.) was heel sterk. Ik gaf alles en probeerde mijn kopbeurt zo lang als mogelijk te rekken.' Vlak voor de laatste kilometer werd het peloton opgeschrikt door een valpartij vooraan het peloton. Etappes met een rustige aanloop en een flitsende finale hebben al eerder voor ellende gezorgd. 'Het was een gemakkelijke dag vergeleken met de rest van de Vuelta, maar veel jongens zitten kapot', denkt Thomas dat de scherpte er bij veel renners ook wat af is,

Over de lead-out voor Ganna is Thomas streng. 'We moesten niet te vroeg beginnen, maar dat deden we wel een beetje. Het is lastig om te wachten. We waren in ieder geval toegewijd. Helaas kon Filippo het niet afwerken, maar dat ligt meer aan ons.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws