Van der Poel-belager kan straf ontlopen als ze uit anonimiteit stapt: 'Dan houden we zaak uit de rechtbank' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel-belager kan straf ontlopen als ze uit anonimiteit stapt: 'Dan houden we zaak uit de rechtbank'

Van der Poel-belager kan straf ontlopen als ze uit anonimiteit stapt: 'Dan houden we zaak uit de rechtbank'

De vrouw die in Parijs-Roubaix een petje in het wiel probeerde te gooien bij Mathieu van der Poel kan mogelijk wegkomen zonder straf. De zaak die tegen haar is aangespannen door de Franse wielervakbond is bereid om de aanklacht in te trekken, als de vrouw voldoet aan drie eisen.

Het witte petje dat de Oost-Vlaamse dame gooide, trof gelukkig geen doel. Van der Poel kon door en vervolledigde een indrukwekkende solo in Roubaix. Het incident werd na afloop logischerwijs meteen opgepikt en breeduit gemeten in media en op social media. 'Dat heeft heel hard op haar gewogen. Ze is zelf een wielerliefhebber. Hoe het dan kon gebeuren? Daar ga ik inhoudelijk niet op in. Maar ik wil in haar naam wel benadrukken dat het nooit haar bedoeling was om iemand schade te berokkenen', klonk het vanuit haar advocaat.

De Franse vakbond voor profrenners (UNCP) maakte er desondanks een zaak van. Voorzitter Pascal Chartier benadrukt nu echter in een statement richting diverse media dat hij bereid is om te schikken. 'Voor alle duidelijkheid: de procedure loopt nog steeds, maar onze advocaat heeft dinsdag telefonisch contact gehad met de advocaat van de vrouw. Wij zijn bereid om de zaak uit de rechtbank te houden als zij bereid is om op onze voorstellen in te gaan.'

Lees verder onder de foto

Van der Poel-belager kan straf ontlopen als ze uit anonimiteit stapt: 'Dan houden we zaak uit de rechtbank'

Vrouw met petje moet naar voren treden

Die voorstellen bestaan uit drie eisen. De vrouw moet haar daad erkennen en als vrijwilliger werk verrichten voor de vereniging ‘Vrienden van Parijs-Roubaix’. Welke werkzaamheden dat moeten zijn, wordt niet genoemd. De derde eis is misschien wel het meest opvallend: de vrouw - die tot dusverre anoniem is gebleven - moet uit de anonimiteit stappen en meewerken aan een campagne. Daarbij moet ze in principe een publieke boodschap over veiligheid in het wielrennen overbrengen, op beeld. 'Maar dat zijn onze vragen aan haar. En als dat voor haar niet mogelijk zou zijn, dan zal de rechtbank zich nog steeds over deze ongelukkige zaak moeten buigen', aldus Chartier.

Of de vrouw bereid is om op deze manier naar voren te stappen, moet nog blijken. De advocaat van haar bevestigt dat de drie eisen vanuit de UNCP zijn ontvangen. 'We zullen die nu grondig bespreken om te zien of we er op in kunnen gaan. Mijn cliënte wil haar verantwoordelijkheid nemen, maar we willen de voorstellen wel eerst eens bekijken.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news