Van der Poel deelt video en tekenen van herstel: 'Geduld is de sleutel' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel deelt video en tekenen van herstel: 'Geduld is de sleutel'

Van der Poel deelt video en tekenen van herstel: 'Geduld is de sleutel'

Mathieu van der Poel is momenteel op trainingskamp in Denia, waar hij met zijn ploeg Alpecin-Fenix een stage afwerkt. Althans, trainen zat er volgens ploegbaas Christoph Roodhoofd nog niet in, maar de Nederlander laat zien dat hij voorzichtig toch weer wat ritten aan het afwerken is.

Dat blijkt onder andere uit de Instagram-video die hij donderdag met de wereld deelt. Op de muziek van Dr. Dre en Snoop Dogg zie je hoe hij zijn eigen banden oppompt en een individuele training afwerkt. We zien een lachende Van der Poel, die langzaam tekenen van herstel toont. Laten we hopen dat het een goede voorbode is voor wat nog komen gaat!

De Nederlander van Alpecin-Fenix maakte eind december zijn rentree in het veld, nadat hij na zijn laatste wedstrijd in het wegseizoen al even een rustperiode had ingelast. In het veld ging het meteen al niet goed met zijn opspelende rugblessure, waarna Van der Poel en de ploeg besloten om de rustperiode te verlengen en pas weer te gaan fietsen als de rug aan de betere hand was. Nu lijkt hij dus langzaam te herstellen van zijn ergste kwetsuren, maar het is nog de vraag of hij zich op tijd in vorm kan fietsen voor de belangrijkste voorjaarklassiekers. Al is het op dit moment vooral hopen dat hij dit seizoen überhaupt nog in actie komt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws