Van der Poel dolt met Pogacar na afloop tijdrit: 'Goede banden in de regen?' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel dolt met Pogacar na afloop tijdrit: 'Goede banden in de regen?'

Van der Poel dolt met Pogacar na afloop tijdrit: 'Goede banden in de regen?'

Mathieu van der Poel heeft een grappige reactie geplaatst op de Strava-file van de Tour de France-tijdrit van zijn maat Tadej Pogacar. De Sloveen, die zijn chrono in de regen afwerkte, reed een sterke rit tegen de klok en plaatste dat vol trots op Strava. Van der Poel reageerde: 'Goede banden, in de regen?'

De Nederlander van Alpecin-Deceuninck reageerde daarmee op de Ronde van Slovenië, waar Pogacar in juni heerste, maar waar hij in een bergetappe ook aan het vloeken en tieren was op zijn banden in een natte afdaling. Van de regen had Pogacar vrijdag in etappe 1 van de Tour duidelijk geen last. Hij nam de bochten vol en reed gewaagde lijnen.

Ook Van der Poel reed sterk in Kopenhagen. De Nederlander zat even op de hot seat, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een vijfde plaats. Knap, gezien het feit dat Van der Poel na afloop aangaf dat hij niet de goede vorm had. Hij staat in het algemeen klassement nu echter maar dertien seconden van de gele trui van Yves Lampaert.

Pogacar en Van der Poel hebben een klik

Pogacar kon op zijn beurt ook tevreden zijn. Hij plaatste zich kort achter toppers als Wout van Aert als beste van de klassementsrenners. Pogacar staat nu achter Lampaert en Van Aert derde in het klassement, op zeven tellen. 'Ik heb een zeer goede tijd geklokt en ik sta in een geweldige positie in het klassement om de eerste week in te gaan', zo zei hij.

Dat Van der Poel en Pogacar elkaar nog wel vaker zullen tegenkomen in de Tour de France, lijkt een zekerheid. Vorig jaar reden de twee voor het eerst een grote ronde samen en leek het te klikken, op en naast de fiets. Dit jaar vochten ze al een mooi duel uit in de Ronde van Vlaanderen, waar Van der Poel won en Pogacar vierde werd. Pogacar zei eerder dit jaar nog lovend: 'Van der Poel geeft mij het gevoel dat ik trots mag zijn om wielrenner te zijn. We koersen om te winnen, maar hebben bovenal heel veel plezier.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws