Van der Poel eerlijk na tegenvallende rit Tirreno-Adriatico: 'Ik voelde mij niet goed' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel eerlijk na tegenvallende rit Tirreno-Adriatico: 'Ik voelde mij niet goed'

Van der Poel eerlijk na tegenvallende rit Tirreno-Adriatico: 'Ik voelde mij niet goed'

Mathieu van der Poel werd van tevoren gezien als één van de topfavorieten voor de vierde rit van Tirreno-Adriatico, maar het was al vrij snel duidelijk dat de Nederlander niet mee zou doen om de prijzen

'Ik voelde mij niet goed', bekende Van der Poel na afloop. 'Ik denk dat het duidelijk te zien was dat ik wat moeite had met het tempo. Het was een zware finish, zoals ik voor de rit ook al vertelde. Misschien té zwaar, maar ik had ook niet de beste benen', liet de kopman van Alpecin-Deceuninck weten aan Eurosport.

'Ik heb etappes als deze nodig om beter te worden, maar daarvoor zijn we juist hier. Dat ging de afgelopen dagen goed, maar nu minder', zegt Van der Poel. 'Er komen nu nog enkele zware dagen aan, maar mijn doelen liggen na de Tirreno', doelt hij op de Monumenten.

Twee concurrenten van Van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, gingen in de slotfase tegen de grond. Beide mannen wisten de finish met wat schrammen te bereiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws