Merlier ziet Kooij winnen en loopt vijfde seizoenszege mis: 'Belangrijkste is dat ik niet gevallen ben' Wielrennen
Wielrennen

Merlier ziet Kooij winnen en loopt vijfde seizoenszege mis: 'Belangrijkste is dat ik niet gevallen ben'

Merlier ziet Kooij winnen en loopt vijfde seizoenszege mis: 'Belangrijkste is dat ik niet gevallen ben'

Achter winnaar Olav Kooij (Jumbo-Visma) en runner-up Mads Pedersen (Trek-Segafredo) sprintte Soudal-Quick Step-pion Tim Merlier naar een derde plaats in de vijfde etappe van Parijs-Nice. Naar eigen zeggen raakte de 30-jarige Belg opgesloten en liep hij als gevolg daarvan zijn vijfde seizoenszege mis.

'Het was weer een sterke lead-out van de ploeg', blikt Merlier na afloop van de etappe terug in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Op een kilometer van de finish probeerden we ons goed te positioneren, maar op dat rondpunt waren er een paar renners die bijna vielen. Iemand van Intermarché-Circus-Wanty reed me er dan uit. Ik kwam binnendoor en ik kon geen kant op. Daardoor kwam ik te laat in de eindsprint. Ik denk dat ik weer een goede sprint reed, maar het belangrijkste is dat ik niet gevallen ben. Ik wilde graag mijn vijfde zege van dit seizoen pakken, maar het is niet gelukt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws