Van der Poel en Van Aert krijgen in Ronde van Zwitserland twee bergetappes van boven de 200 km voor de kiezen Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en Van Aert krijgen in Ronde van Zwitserland twee bergetappes van boven de 200 km voor de kiezen

Van der Poel en Van Aert krijgen in Ronde van Zwitserland twee bergetappes van boven de 200 km voor de kiezen

De organisatie van de Ronde van Zwitserland heeft donderdag het parcours voor de 2023-editie uit de doeken gedaan. In de achtdaagse voorbereidingskoers op de Tour de France krijgen de coureurs flink wat hoogtemeters voor de kiezen.

'Onze Ronde van Zwitserland zal andermaal een lakmoestest zijn voor de renners die het tot de Tour de France willen schoppen', zegt directeur Oliver Senn. Parcoursbouwer David Loosli voegt toe. 'Enkel de sterkste klimmers zullen hun stem kunnen laten gelden in het algemeen klassement. We hebben enkele zeer veeleisende etappes toegevoegd.'

De Ronde van Zwitserland zal op 11 juni van start gaan met een tijdrit in Einsiedeln, terwijl er ook op de slotdag een beproeving tegen de klok gepland staat in St. Gallen. De tweede en derde rit kunnen spek naar de bek zijn van types als Mathieu van der Poel en Wout van Aert, terwijl rit vier, vijf en zes het klassement in een definitieve plooi zullen leggen. Die vijfde en zesde rit zijn allebei meer dan tweehonderd kilometer lang en bevatten respectievelijk 4700 en 3300 hoogtemeters.

Klik op deze link om het gehele parcours van de Ronde van Zwitserland te bekijken.

Parcours Ronde van Zwitserland 2023

Ronde van Zwitserland kiest voor loodzwaar parcours in aanloop naar Tour: 'Enkel voor de beste klimmers'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws