Van der Poel geeft antwoord op selectie 'ongewone' vragen: van f(avo)rietsaus tot lastigste momenten Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel geeft antwoord op selectie 'ongewone' vragen: van f(avo)rietsaus tot lastigste momenten

Van der Poel geeft antwoord op selectie 'ongewone' vragen: van f(avo)rietsaus tot lastigste momenten

Mathieu van der Poel heeft richting het WK veldrijden van dit weekeinde in Tábor via de Instagram van sponsor Deceuninck en ploeg Alpecin-Deceuninck antwoord gegeven op enkele vragen die hij normaal niet vaak gesteld krijgt. Fans mochten deze aan de Nederlander stellen, die netjes antwoord gaf. Een overzicht.

Wat doe je in je vrije tijd voor het WK?

'Ik lees wel eens, maar niet al te veel. Ik heb niet echt een favoriet boek. Ook probeer ik niet zo heel veel tijd aan social media te spenderen voor het WK, maar het is wel leuk om nog wat contact te hebben met vrienden voor de wedstrijd.'

Hoe zorg je voor balans tussen trainen en koersen?

'Het is lastig natuurlijk, omdat de kerstperiode een periode is waarin ik bijna elke dag koers. Dan is het eigenlijk van wedstrijd tot wedstrijd gaan en daartussen zo goed mogelijk herstellen.'

Hoe zorg je voor motivatie na je zeges in 2023?

'Ik heb altijd veel motivatie om het beter te doen dan het jaar voordien, maar het wordt natuurlijk wel moeilijk om het even goed te doen dit keer. Maar de motivatie is er zeker. Ik weet dat mijn loopbaan niet voor eeuwig zal zijn, dus ik probeer er het maximale uit te halen.'

Wat is je favoriete herstelmaaltijd na een dag op de fiets?

'Franse friet of een restaurant. Dat is niet het beste voor je herstel, maar soms is het goed om gewoon lekker te eten.'

Op welke leeftijd begon je serieus te trainen?

'Ik denk dat ik serieuzer werd toen ik een junior was, want toen reed ik ook mijn eerste WK. Dan word je ook wat serieuzer, maar nog niet zo serieus als nu. Die marge moet er ook zijn.'

Wie is de meest onderschatte renner in de ploeg?

'Dat is een moeilijke, want we hebben zoveel goede renners in de ploeg. Ze zijn allemaal heel nuttig op de momenten dat ze dat moeten zijn.'

Welke saus heb je het liefst op je friet?

'Dan ga ik voor mayonaise, denk ik.'

Wat zijn je favoriete veldritparcoursen?

'Ik ben van de zandomlopen, dus dan denk ik zeker Koksijde. Verder vind ik heel veel parcoursen leuk, omdat er altijd wel wat anders in zit. Dat is juist zo tof aan de cyclocross.'

Wat is het lastigste aan het profwielrenner zijn?

'Voor mij voelt het niet alsof het een opgave is om wielrenner te zijn, omdat ik het gewoon heel leuk vind. Het moeilijke is soms als het niet gaat zoals je zou willen; dan moet je proberen terug te komen op het niveau dat je wil halen.'

Dank, Alpecin en Deceuninck!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws