Van der Poel geselecteerd voor WK; knoop over deelname wordt na weekend doorgehakt Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel geselecteerd voor WK; knoop over deelname wordt na weekend doorgehakt

Van der Poel geselecteerd voor WK; knoop over deelname wordt na weekend doorgehakt

Mathieu van der Poel is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het WK wielrennen in Leuven. Het is echter nog niet zeker of de renner van Alpecin-Fenix ook daadwerkelijk aan de start zal verschijnen, daar hij nog altijd met rugklachten kampt. Die knoop wordt na het weekend doorgehakt.

Naast Van der Poel, die als groot favoriet voor de strijd om de regenboogtrui geldt, hebben ook Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn een plekje in de selectie weten te bemachtigen. Taco van der Hoorn, die zondag in de Antwerp Port Epic nog knap tweede werd en een rit in de Benelux Tour wist te winnen, valt verrassend buiten de boot.

In een persbericht van de KNWU vertelt Moerenhout dat de selectie nog niet helemaal definitief is, waarbij hij doelt op de rugblessure van Van der Poel. 'Maar de ervaringen van Mathieu in het afgelopen weekend zijn dermate positief (Van der Poel won de Antwerp Port Epic, red.) dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden. Mathieu moet zelf na het weekeinde afwegen of zijn rug de belasting aan kan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting het WK', zo klinkt het voorzichtig optimistisch.

In de tijdrit rekent Moerenhout op de diensten van Jos van Emden. Tijdens de Team Relay komen naast Van Emden ook Mollema en Koen Bouwman in actie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws