Van der Poel houdt z'n partner in crime erbij: Philipsen verlengt aflopend contract bij Alpecin-Deceuninck Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel houdt z'n partner in crime erbij: Philipsen verlengt aflopend contract bij Alpecin-Deceuninck

Van der Poel houdt z'n partner in crime erbij: Philipsen verlengt aflopend contract bij Alpecin-Deceuninck

Jasper Philipsen heeft zijn contract bij Alpecin-Deceuninck met vier jaar verlengd. De Belg was de afgelopen weken het middelpunt van een ware strijd tussen de grote WorldTour-teams voor zijn handtekening. Recent liet hij weten dat de knoop was doorgehakt en vrijdag in een persconferentie kwam het nieuws dan eindelijk naar buiten.

Dat Alpecin-Deceuninck het contract van Philipsen dolgraag wilde verlengen, was geen geheim. Zelfs grote leider Mathieu van der Poel deed er na de zege van z'n ploegmaat in Milaan-Sanremo al z'n zegje over. 'Het is niet aan mij om te oordelen, maar voor mij zit hij hier op de goede plek. Daar draait het echter niet alleen om. Ik hoop dat hij blijft, dat is het enige wat ik kan zeggen', aldus de wereldkampioen destijds.

Philipsen hield al die tijd ook vol dat hij graag zou bijtekenen, maar zijn management onderzocht ook de interesse van andere teams. De deadline voor een beslissing werd daarom na Parijs-Roubaix gelegd, maar duidelijkheid kwam er toen nog niet. Philipsen zorgde voor de start van de Baloise Belgium Tour voor iets meer duidelijkheid: 'De keuze is gemaakt en ik hoop snel met nieuws te komen.'

Lees verder onder de foto

Van der Poel houdt z'n partner in crime erbij: Philipsen verlengt aflopend contract bij Alpecin-Deceuninck
Philopsen en Van der Poel in Parijs-Roubaix de nummers 1 en 2, in 2023 én 2024

Van der Poel en Philipsen toonde zich perfecte ploeggenoten

Die keuze is nu gevallen op een dik, vet, nieuw contract bij Alpecin-Deceuninck. Met vier extra seizoenen ligt Philipsen nu vast tot het einde van 2028. Dat is net zo lang als Van der Poel, die daarmee zijn partner in crime bij zich houdt. Van der Poel en Philipsen toonden zich de afgelopen twee seizoenen perfecte ploeggenoten. Zo reed Van der Poel voor z'n sprinter in Milaan-Sanremo en bezorgde hij hem met fantastische lead-outs enkele sprintzeges in de Tour de France. Andersom schikte Philipsen zich in z'n rol als tweede man in onder meer de laatste twee edities van Parijs-Roubaix.

In een persbericht van de ploeg laat Philipsen weten blij te zijn. 'Ons verhaal is nog niet volledig geschreven. Ik voel me goed bij dit project en ben blij met de structuur in het team. De eerste gesprekken met de ploeg toonden aan dat dit gevoel wederzijds is, de plannen voor de lange termijn trekken me aan. Een contract tot het einde van 2028 is mooi, zo hoef ik niet ieder jaar weer rond tafel. We kunnen rustig blijven samenwerken in de jaren die komen. Dat Mathieu z'n contract eerder al verlengde, geeft me extra vertrouwen. We hebben een geweldige relatie en kunnen bouwen aan de toekomst. Hopelijk leidt dat toch nog meer successen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws