'Het is gecompliceerd'; UAE-Team Emirates lijkt bakzeil te halen na interesse in Philipsen Wielrennen
Wielrennen

'Het is gecompliceerd'; UAE-Team Emirates lijkt bakzeil te halen na interesse in Philipsen

'Het is gecompliceerd'; UAE-Team Emirates lijkt bakzeil te halen na interesse in Philipsen

Hij is een van de sterren van het voorjaar van 2024 en daarom extra gewild op de transfermarkt. Jasper Philipsen loopt eind dit jaar uit zijn contract en heeft met Alex Carera een makelaar in de armen gesloten die de opties zorgvuldig afweegt. Verlengt hij zijn contract als succesvol lid van de ploeg van Mathieu van der Poel? Of trekt de Belg de deur bij Alpecin-Deceuninck achter zich dicht en vertrekt hij naar een andere ploeg?

Het gaat nog tussen drie ploegen, zo stelt de Italiaan. Alpecin-Deceuninck heeft zelf goede papieren, ook BORA-hansgrohe en zijn voormalige ploeg UAE Team Emirates zijn nog in de race. 'De rest van de ploegen hebben we vriendelijk bedankt voor het aanbod. Financieel zijn alle voorstellen die er nog liggen gelijkwaardig, het gaat om details. Laten we zeggen dat Alpecin en UAE 35 procent kans maken en BORA 30 procent. Zo kom je aan 100 procent', zei Carera eerder in april tegen Het Nieuwsblad.

Medio mei kwam Mauro Gianetti, de ploegbaas van UAE-Team Emirates, met een update bij GCN. 'We zijn inderdaad één van de ploegen met interesse, maar het is gecompliceerd en ik denk niet dat hij naar ons zal komen.' Philipsen reed in 2019 en 2020 ook al voor de formatie uit de Emiraten.

1156576848

Philipsen zou bij iedere potentiële werkgever in 2025 de Tour mogen rijden

Wat zijn dan de doorslaggevende factoren rondom het nieuwe contract van Philipsen? Het financiële plaatje in ieder geval niet, zo meldt Carera. 'Geld is het probleem niet. De verschillen in de voorstellen zijn niet groter dan 5 procent. Dat zal geen struikelblok worden. Het gaat vooral over de rol die Jasper in zijn nieuwe ploeg krijgt, privé sponsors, zijn imago en sommige andere aspecten. Die dingen moeten we allemaal goed analyseren, samen met ons team en onze advocaten.'

De rol die Carera bedoelt, slaat met name op een plekje in een Tourselectie bij de (nieuwe) ploeg. Die kans lijkt bij Alpecin-Deceuninck toch het grootst, vanwege het ontbreken van een kandidaat voor de eindzege in de Tour. 'De Tour kan Jasper ook bij UAE en BORA-hansgrohe rijden, maar het klopt dat ze bij Alpecin-Deceuninck meer helpers voor hem kunnen selecteren. Maar dat bij UAE kan iemand als Molano hem bijstaan. Bij BORA hebben ze ook een aantal jongens om een sprint voor te bereiden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws