Van der Poel is er klaar voor na loodzwaar najaar: 'Groene trui heel realistische doelstelling' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel is er klaar voor na loodzwaar najaar: 'Groene trui heel realistische doelstelling'

Van der Poel is er klaar voor na loodzwaar najaar: 'Groene trui heel realistische doelstelling'

Mathieu van der Poel werkt langzaam maar zeker toe richting zijn rentree in het veld. De Nederlander zal zich met een gericht crossprogramma focussen op een nieuw wegseizoen, maar de grote vraag is: hoe fit is hij? Zijn de rugklachten die hem in 2021 parten speelden voorbij?

'Ik hoor hem minder en minder over die rug. Dat is een goed teken. Hij doet veelvuldig zijn core-oefeningen om zijn rug te versterken. Het ziet er goed uit en zoals het zich ontwikkelt, ga ik er vanuit dat hij daar op den duur geen last meer van heeft. Mathieu en ook de rest van de ploeg liggen prima op schema', zo geeft ploegbaas Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix aan bij Het Nieuwsblad.

De rugklachten speelden op in de periode na zijn crash bij de Olympische Spelen in Tokio. Volgens Roodhooft een moeilijke periode, 'een gevecht tegen de pijn', zoals hij het omschrijft. Het mislopen van een medaille in Japan en het feit dat hij door zijn rug niet top was in het najaar, was ook mentaal heel zwaar. Na een lange break denkt Roodhooft dat Van der Poel nu klaar is voor een nieuw seizoen.

Klassiekers, groen in Tour de France en drie WK's voor Van der Poel?

Hoe dat nieuwe seizoen eruit ziet? Er wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht. Na een klassiek voorjaar ligt in de zomer de focus op de Tour de France, met een beetje mountainbiken erbij. Roodhooft wil nog niet vooruit lopen op een jaar met eventueel drie WK's; in de cross, op de mtb en op de weg. 'Er ligt een planning. Maar nu richten we ons op de eerste doelen en die liggen in de cross.'

Bij Het Laatste Nieuws is Christoph samen met z'n broer Philip al een stuk meer uitgesproken over de ambities in de Tour. 'Als ik Van Aert hoor zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denk ik: "We zullen dat nog wel even zien". Als alles een beetje normaal verloopt, is dat voor ons een heel realistische doelstelling. Ik denk aan Jasper Philipsen. Of aan Mathieu van der Poel', aldus Christoph. Philip: 'Mathieu is de geknipte renner om de groene trui te winnen. De groene trui, en ritzeges.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws