Van der Poel komt er niet aan te pas in GP Wallonie, winst is voor Serrano Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel komt er niet aan te pas in GP Wallonie, winst is voor Serrano

Van der Poel komt er niet aan te pas in GP Wallonie, winst is voor Serrano

Gonzalo Serrano heeft op de Citadel van Namen de GP Wallonie 2023 naar zijn hand weten te zetten. De puncheur van Movistar was te snel voor de vroeg gedemarreerde Dylan Teuns. Mathieu van der Poel gokte op een sprint, maar kon niet meedoen om de zege in de Waalse wedstrijd.

Spanje, Slowakije, Italië en ook België: over heel Europa verspreid was het koers woensdag, maar wereldkampioen Van der Poel stond toch echt maar in één koers aan de start. De GP Wallonie had de eer om de kopman van Alpecin-Deceuninck te ontvangen, die bij de start dan ook op de foto moest met de apetrotse wedstrijdleiding.

Van der Poel valt in openingsfase al aan

Van der Poel kennende kon hij op dat moment niet wachten tot hij kon beginnen met wat hij het liefste doet: gewoon lekker fietsen. Iets na lunchtijd mocht hij met de rest van het peloton los, waarna we meteen enkele aanvallen kregen. Onder meer Mathias Norsgaard (Movistar) toonde zich actief. Hij kreeg twee man met zich mee en kreeg een voorsprong van 2.40 minuten, maar plots schoot het peloton in gang.

Enkele tientallen kilometers later waren de drie weer ingerekend en ontstond de ene kopgroep na de andere. Geen enkele kreeg echt ruimte. Een sterke groep van zes leek even weg te komen, bestaande uit: Johan Jacobs (Movistar), Gage Hecht (Human Powered Health), Mason Hollyman (Israel-Premier Tech), Julien Simon (TotalEnergies), Bradley Symonds (Saint Piran) en Kenny Molly (Roubaix), maar zij werden weer gegrepen. In die fase van de koers tak Mathieu van der Poel zijn neus al voor een eerste keer aan het venster. Samen met Alexis Guerin (Bingoal) versnelde hij, maar het peloton gaf hen geen duimbreed toe.

Kopgroep van drie krijgt een gat, zonder Van der Poel

Molly had na zijn mislukte ontsnappingspoging nog altijd energie. Hij voegde zich in een nieuwe kopgroep, samen met Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) en Pier-André Coté (Human Powered Health). Deze drie heren vormden dan uiteindelijk de definitieve kopgroep van de dag en kregen een toegift van ruim twee minuten.

Zij konden echter ook niet om de zege gaan strijden. Met nog 15 kilometer te rijden zat hun vluchtavontuur erop en was het aan de mannen van de tweede lijn om de voorfinale te kleuren. Victor Campenaerts (Lotto Dstny) en Ryan Gibbons (UAE) probeerden het, net als Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies), maar zij werden allemaal weer teruggepakt. Een mooie aanval kwam er vervolgens van Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) en de jarige Nick Schultz (Israel-Premier Tech). Met nog tien kilometer te gaan, bleek echter dat ook zij niet uit de greep van het peloton konden blijven.

Serrano tegen Teuns op de Citadel, Van der Poel komt tekort

Uiteindelijk kwam er niemand weg en zou er op de Citadel van Namen gesprint worden. Teuns plaatste een machtige versnelling op de keitjes en pakte meteen een gat. Serrano van Movistar reed echter naar hem toe. Van der Poel zat vooralsnog in het peloton en gokte op een sprint, maar hij kon niet meer meedoen voor de overwinning. De man van Movistar sprintte nog voorbij Teuns en wist zo de GP Wallonie 2023 op zijn naam te schrijven, voor Teuns. Van der Poel werd in zijn regenboogtrui vierde.

Uitslag GP Wallonie 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws