Poels licht teleurgesteld na sterk optreden op Angliru: 'Vandaag was juist een mooie kans' Wielrennen
Wielrennen

Poels licht teleurgesteld na sterk optreden op Angliru: 'Vandaag was juist een mooie kans'

Poels licht teleurgesteld na sterk optreden op Angliru: 'Vandaag was juist een mooie kans'

Wout Poels stelt nimmer teleur op de monsterlijke Angliru, zo ook niet in de zeventiende etappe van de Vuelta a España. In functie van kopman Mikel Landa trok de Limburger de groep met favorieten volledig uit elkaar op het monster van Asturië. Uiteindelijk kwam Poels as vijfde over de finish en baalde hij na afloop een beetje dat hij niet voor eigen succes kon gaan.

Poels beklom de Angliru verschillende keren als profrenner en telkens deed hij mee met de besten. Mede daarom keek hij uit naar de klim, die de meeste renners vrezen. 'Ik heb helaas hier nooit gewonnen, en vandaag was juist een mooie kans', aldus Poels bij Eurosport. De belangen van de ploeg stonden een kans voor de Nederlander om de rit te winnen in de weg. 'Maar we konden met Mikel goede zaken doen voor het klassement. Eén voor één wisten we zijn directe concurrenten te breken.'

Bahrain Victorious verhoogde het tempo op de voorlaatste klim. 'We kennen deze etappe heel goed. De voorlaatste klim had een tricky afdaling. Als je die van voren begint en er veilig door komt, dan heb je een beetje voordeel op het eerste deel van de Angliru', legt Poels de keuze om vanaf die beklimming te rijden uit. 'De hele ploeg was erg sterk. Het was een goede dag', stelt hij moe, maar voldaan.

Op een gegeven moment waren er nog maar zes renners vooraan over op de Angliru: drie van Bahrain en drie van Jumbo-Visma. De drie van de Nederlandse formatie bleken te sterk. Primoz Roglic voerde het indrukwekkende één-twee-drietje aan. 'Het is heel lastig koersen tegen hen. Als je het echter niet probeert, gaat het nooit lukken. Als team hebben we het in ieder geval goed gedaan. Hopelijk is Mikel een paar plekken opgeschoven', besluit Poels zijn reactie. Tot het genoegen van de renner steeg Landa twee plaatsen in de algemene rangschikking. De Spanjaard staat nu vijfde op 4.16 minuten van Sepp Kuss.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws