Niermann ziet zijn kopmannen 'exceptioneel' presteren: 'We zijn trots op die drie mannen' Wielrennen
Wielrennen

Niermann ziet zijn kopmannen 'exceptioneel' presteren: 'We zijn trots op die drie mannen'

Niermann ziet zijn kopmannen 'exceptioneel' presteren: 'We zijn trots op die drie mannen'

De strijd om de eindzege in de Vuelta a España is een interne strijd bij Jumbo-Visma. De drie kopmannen Primoz Roglic, Jonas Vingegaard streden op de Angliru om de ritzege. Waar Roglic, die de etappe won, en Vingegaard elkaars evenknie waren, kon Kuss zijn karretje niet aanhaken. De Amerikaan verloor negentien seconden, maar behield wel de rode leiderstrui.

'Het is iets exceptioneels', jubelt ploegleider Grischa Niermann over de fenomenale prestatie van zijn kopmannen. 'We zijn trots op die drie mannen die het nu aan het uitvechten zijn, maar zij kunnen dit natuurlijk niet zonder die andere vijf', zet de voormalig renner ook rest van de ploeg in het zonnetje. 'Het ziet er goed uit, maar we zijn nog drie zware dagen af van Madrid.'

Net als de voorgaande rit was de zeventiende etappe kort, maar krachtig. 'Het was een hele lastige rit, heel intens. Er waren enkele aanvallen van mannen als Soler (Marc. red.), maar ik denk dat het team het heel goed heeft opgelost. We hebben weer laten zien dat we de drie sterkste mannen in de koers hebben', aldus Niermann

In de laatste kilometers van de monsterlijk steile Angliru versnelde Roglic als eerste, waarna Kuss en Vingegaard naar hem toe reden. Kuss kon het tempo van zijn Sloveense ploegmaat echter niet volgen. 'We konden Sepp niet horen en we konden helemaal niks zien. We hebben aan het begin van de week afgesproken dat ze er alle drie voor mogen gaan. Ik denk dat iedereen graag Sepp aan de leiding ziet en hij staat ook nog steeds in het rood, maar we willen ook de etappe winnen. Iedereen mag er voor gaan en dat is gebeurd, dus ik ben tevreden', bevestigt Niermann de woorden van de andere ploegleider Marc Reef. Ook hij stelde dat alle drie de kopmannen voor hun kans mogen gaan.

Bahrain maakt het nog makkelijker voor Jumbo-Visma

Mede dankzij Bahrian Victorious kon Jumbo-Visma voor de ritzege gaan. De ploeg van Mikel Landa bracht de voorsprong van de ontsnapte Remco Evenepoel flink naar beneden. 'Bahrain Victorious heeft vandaag indrukwekkend werk afgeleverd door enkele concurrenten te lossen, zoals Ayuso en Mas. Maar ja, dat brengt ons eigenlijk in een nog betere positie', zag Niermann ook het belang van zijn ploeg gediend door het werk van Bahrain.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws