Van der Poel stond erop om Giro uit te rijden: 'Hoop dat het mij in topvorm aan Tour zal doen staan' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel stond erop om Giro uit te rijden: 'Hoop dat het mij in topvorm aan Tour zal doen staan'

Van der Poel stond erop om Giro uit te rijden: 'Hoop dat het mij in topvorm aan Tour zal doen staan'

Mathieu van der Poel is dinsdag begonnen aan zijn eerste keer een derde week van een grote ronde. De Nederlander van Alpecin-Fenix stond er naar eigen zeggen op om hem uit te rijden en hoopt daarmee in topvorm te staan van de Tour de France. In het restant van de Giro d'Italia gloort er bij Van der Poel weinig hoop op ritsucces, al weet je het nooit bij de Nederlander.

De 27-jarige alleskunner gaf voorafgaand aan de zestiende etappe tegenover Sporza aan dat het 'in de bergen heel moeilijk gaat zijn'. Daarmee doelde Van der Poel op een ritoverwinning, want verder staat er op donderdag alleen nog een vlakkere rit te wachten en op zondag een tijdrit over 17,4 kilometer. Het doel is volgens de Nederlander dan ook om sterker te worden. 'Het is een lastige laatste week met veel klimmen en één iets vlakkere rit. Het doel is vooral om er goed door te komen en de Giro proberen met een goed gevoel af te sluiten. Ik stond er zelf op om hem uit te rijden. Daarna zal het redelijk snel de blik richting de Tour zijn.'

Van der Poel won de openingsetappe van de Giro d'Italia en liet zich vervolgens veelvuldig van voren zien. Zo ook in de zestiende etappe, toen hij nog even probeerde om in de kopgroep van de dag terecht te raken. Samen met Mark Cavendish en Thomas De Gendt was hij vooruit, maar dat duurde niet lang. Uiteindelijk finishte de Nederlander op bijna 45 minuten van ritwinnaar Jan Hirt, die in de slotfase van de laatste beklimming over net iets sterkere benen beschikte dan de Nederlander Thymen Arensman (Team DSM).

Van der Poel: 'Denk dat het een mooie ervaring gaat zijn om hem uit te rijden'

Van der Poel heeft nog vijf etappes te gaan richting het einde van de Giro d'Italia en die dagen heeft hij naar eigen zeggen nodig om een stap te kunnen zetten in zijn evolutie als renner. 'Ik ben ook liever hier dan dat ik weer moet gaan trainen, dus ik denk dat het wel gewoon een mooie ervaring gaat zijn om hem uit te rijden. Ik hoop dat het mij wel in topvorm aan de Tour de France zal doen staan. Voorlopig voel ik me wel goed aan het begin van de derde week, dus we zullen zien wat het geeft.' Dat Van der Poel zich goed voelde, onderstreepte onderstaande video nog maar eens, waarin de Nederlander een wheelie doet gedurende de zestiende etappe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws