Arensman 'mentaal teleurgesteld' na missen zege, maar ook optimistisch: 'Hopelijk zit er nog succesje in' Wielrennen
Wielrennen

Arensman 'mentaal teleurgesteld' na missen zege, maar ook optimistisch: 'Hopelijk zit er nog succesje in'

Arensman 'mentaal teleurgesteld' na missen zege, maar ook optimistisch: 'Hopelijk zit er nog succesje in'

Thymen Arensman kwam zes, zeven seconden tekort in de koninginnenrit van de Giro d'Italia. De Nederlander zag na een zeer sterke etappe Jan Hirt de handen in de lucht steken. 'Ik kwam dicht, maar niet dicht genoeg', stelde een balende Arensman na afloop.

Voor de camera van Discovery + deed Arensman zijn verhaal. 'Ik voel me fysiek goed, maar ben mentaal nog heel teleurgesteld', vertrouwde hij Sander Kleikers toe. 'Ik had het team, Romain en iedereen rondom de ploeg graag etappe terug willen geven. Het zat er net niet in, dat is teleurstellend. Maar ik kan wel positieve dingen meenemen', blijft Arensman optimistisch.

'Ik wist dat hij (Hirt, red) niet de allerbeste daler was, dus ik dacht: misschien kan het nog. Ik doe altijd mijn best en vecht altijd tot de finish, dus nu ook', legt de klimmer uit. 'Misschien kom je nog op zes á zeven seconden en wie weet kraakt hij in de slotkilometer.' Dat was echter niet het geval, waardoor Hirt er met de zege vandoor kon gaan in Aprica.

Arensman: 'Moest mijn eigen tempo rijden'

'Ik ben nooit volledig gekraakt', vervolgt Arensman, die het bergop meermaals probeerde met een uitval. 'Ik probeerde hem te kraken door over mijn limiet te gaan en gaatje te slaan. Hij counterde en ik voelde al snel dat ik mijn eigen tempo moest gaan rijden, als een tijdrijder. Dat heb ik omhoog gedaan en ik wist dat er nog afdaling kwam. Ik kwam nog dicht, maar niet dicht genoeg', sipt de rijder van Team DSM.

Voor Arensman is de derde week een speeltuin, waarin hij nog meer ruimte probeert te krijgen. 'Ja, ik voelde me beter. Het was een stuk minder warm, dat scheelde al een hoop en ik heb al laten zien dat ik redelijk herstel', geeft hij aan. Dat belooft nog richting de komende dagen, die hem ook moeten liggen. 'Hopelijk krijg ik woensdag weer de ruimte om beetje aan te vallen. Ze hoeven niet bang voor mij te zijn voor het klassement, dus kan gewoon lekker in de kopgroep gaan. Hopelijk zit er nog een succesje in.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws