Van der Poel wil Tour de France van 2022 voor de volle drie weken betwisten Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel wil Tour de France van 2022 voor de volle drie weken betwisten

Van der Poel wil Tour de France van 2022 voor de volle drie weken betwisten

Als het aan Alpecin-Fenix ligt, zal kopman Mathieu van der Poel er tussen Kopenhagen en Parijs voor de volle drie weken bij zijn in de Tour de France. 'Mathieu is volgende zomer 27 jaar en dan is het volgens de wielerwetten hoog tijd om hem eens drie weken te laten koersen.'

Afgelopen jaar flitste Alpecin-Fenix als een bliksemschicht door de grote rondes. Zowel in de Giro, Vuelta als Tour was het (meermaals) raak, waardoor 2022 het jaar van de bevestiging zal moeten worden. Van der Poel is daarbij naar alle waarschijnlijkheid één van de mannen die het in de Tour de France zal moeten doen, zo laat ploegleider Philip Roodhooft weten aan HLN.

'Zonder onvoorziene omstandigheden is het doel inderdaad om uit te rijden', geeft Roodhooft de planning van Van der Poel mee. 'Mathieu is volgende zomer 27 jaar en dan is het volgens de wielerwetten hoog tijd om hem eens drie weken te laten koersen. Ook voor ons is dat iets om naar uit te kijken.' Het parcours moet VDP alvast goed liggen, met meerdere opties in de eerste twee weken van La Grande Boucle.

Roodhooft: 'Stellen iets voor in grote ronde zonder Mathieu'

Roodhooft spreekt van een 'speciaal 2021', maar de ploegbaas was ook te spreken over een ander feit. 'Ik heb onthouden dat we als ploeg iets voor kunnen stellen in een grote ronde zonder Mathieu.' Verantwoordelijken daarvoor waren voornamelijk Jasper Philipsen en Tim Merlier, van wie de manager nog niet weet of ze allebei aan de start zullen staan van de Tour.

'Dat is nog te vroeg om te zeggen. Dit jaar was dat in elk geval de goeie keuze. Het was misschien niet de gemakkelijkste beslissing, maar toch de juiste. Het voornaamste voor ons is om opnieuw een rit te winnen en daar hebben we drie man voor, maar natuurlijk kent iedereen de rol van Mathieu', legt Roodhooft uit aan HLN.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws