Meurisse bezorgt Alpecin-Fenix zege nummer 33: 'Het draait niet alleen om Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Meurisse bezorgt Alpecin-Fenix zege nummer 33: 'Het draait niet alleen om Van der Poel'

Meurisse bezorgt Alpecin-Fenix zege nummer 33: 'Het draait niet alleen om Van der Poel'

Xandro Meurisse wist woensdag de Giro del Veneto op zijn naam te schrijven. De Belg van Alpecin-Fenix klopte Matteo Trentin in de sprint en boekte zo alweer de 33e zege van het seizoen voor de Belgische ploeg.

De 29-jarige Meurisse maakt na vijf jaar bij Wanty-Gobert te hebben gereden, in 2021 de overstap naar Alpecin-Fenix. De Belg kende naar eigen zeggen een wat moeilijke start van het seizoen, maar kan met deze overwinning tevreden terugkijken. In de finale van de Giro del Veneto ontsnapte hij samen met Trentin en Jhonatan Restrepo uit een uitgedunde favorietengroep. Veel voorsprong kregen ze nooit, maar ze wisten het aanstormende peloton uiteindelijk nipt voor te blijven. Meurisse gokte en liet Trentin zeker in de laatste kilometer veel kopwerk doen. Dat betaalde zich uit in de eindsprint, waar hij de 32-jarige Italiaan verassend de baas was. 'In de laatste kilometer zat ik in het wiel van Trentin, wat perfect was. Ik weet dat ik niet traag ben in een groepssprint, maar ik ben toch wel een beetje verrast', zo stelde hij via de eigen ploeg.

Meurisse was blij dat hij Alpecin-Fenix een fraai einde van het seizoen kon geven, waar onder anderen ook Mathieu van der Poel. Jasper Philipsen en Tim Merlier de ploeg al verschillende mooie overwinningen bezorgden. 'We waren erg gemotiveerd om een goed resultaat te behalen en het seizoen in stijl af te sluiten. Het is geweldig om te kunnen winnen in onze laat wedstrijd van het jaar. Deze overwinning betekent veel voor mij. Er zijn veel renners die er in hun carrière niet in slagen om te winnen, maar ik slaag bijna elk jaar.' De overwinning in Italië betekende de vijfde profoverwinning van Meurisse. Namens zijn Belgische voorganger (Wanty-Gobert) was hij al eens de beste in de Vierdaagse van Duinkerke (2016), de Druivenkoers-Overijse (2018) en won hij in 2020 in de Ronde van Murcia een etappe en het eindklassement.

Merlier: Alpecin-Fenix niet langer alleen Van der Poel

Tegenover Cyclingnews stelt Meurisse dat hij blij is met zijn ploeg Alpecin-Fenix. De 33 overwinningen bewijzen dat het niet langer alleen een ploeg rond Mathieu van der Poel is. 'Dat is ook waarom ik voor deze ploeg heb gekozen vorig jaar. We zijn één team en vechten voor elkaar. Het is niet langer alleen Mathieu. Natuurlijk is hij de grootste naam en behaalt hij de meeste overwinningen, maar het draait niet alleen om hem. Hij motiveert de andere jongens ook en het is mooi dat niet alleen Mathieu wedstrijden kan winnen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws