Eenkhoorn en Van Gils kunnen Groves het vuur niet aan de schenen leggen: 'Hij was veel te sterk' Wielrennen
Wielrennen

Eenkhoorn en Van Gils kunnen Groves het vuur niet aan de schenen leggen: 'Hij was veel te sterk'

Eenkhoorn en Van Gils kunnen Groves het vuur niet aan de schenen leggen: 'Hij was veel te sterk'

Lotto-Dstny moest in de door Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) gewonnen Volta Limburg Classic genoegen nemen met een tweede en derde plaats. Maxim Van Gils en Pascal Eenkhoorn reden samen met de Aussie voorop, maar konden het hem ondanks de overtalsituatie niet lastig maken. Via de ploegsite kijkt het duo alsnog met tevredenheid terug op de Nederlandse eendagswedstrijd.

Groves, Van Gils en Eenkhoorn vormden de driekoppige kopgroep in de wedstrijd die door het Zuid-Limburgse heuvellandschap voert. Groves bleek echter over wonderbenen te beschikken, daar hij eerst met een splijtende versnelling op de Moerslag Eenkhoorn wist te lossen. Vervolgens reed de 24-jarige ploeggenoot van Mathieu van der Poel twintig kilometer op kop, met de één jaar jongere Van Gils in zijn wiel. Maar de Vlaming was ook in de sprint bij lange na niet opgewassen tegen de katterappe Australiër.

Van Gils en Eenkhoorn kunnen goed leven met hun tweede en derde plaats

'Ik had er wel vertrouwen in', aldus Van Gils. 'Kaden deed al het kopwerk in de laatste twintig kilometer en ik hoopte dat hij in de sprint niet veel meer over zou hebben. Maar in die sprint pushte hij direct hard door en had ik al snel in de gaten dat hij meer kracht in de benen over had dan ik. Dat is jammer. Het was echt een lastige koers, vooral door de regen en de flinke wind. Dat was allemaal niet zo lekker, maar daar moet je je overheen zetten. Ik kan prima leven met deze tweede plaats. Bovendien ben ik erg trots op het team. We hebben erg sterk gekoerst.'

Ook Eenkhoorn kan leven met zijn behaalde resultaat. 'Ik probeerde te demarreren, maar Kaden counterde me en toen was de tank leeg', luidt de analyse van de Nederlands kampioen. 'Hij reed nog twintig kilometer door met Maxim in zijn wiel en won de koers alsnog. Hij was dus simpelweg de sterkste vandaag. Dat moeten we gewoon accepteren. Kaden liet zijn goede benen al zien in de Ronde van Catalonië, want hij won daar twee etappes. We wisten dus sowieso al dat het niet makkelijk ging zijn om hem te verslaan. We hebben alleszins ons best gedaan, een sterke koers gereden en een prima prestatie geleverd. Tweede en derde worden is natuurlijk jammer, maar je moet natuurlijk wel de benen hebben om te winnen. '

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws