Van Hooydonck over Van Aert: 'Denk dat Wout naar de Tour wil, maar vraag mij af of het de juiste keuze is' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck over Van Aert: 'Denk dat Wout naar de Tour wil, maar vraag mij af of het de juiste keuze is'

Van Hooydonck over Van Aert: 'Denk dat Wout naar de Tour wil, maar vraag mij af of het de juiste keuze is'

We zitten inmiddels iets meer dan drie weken voor de start van de Tour de France, maar nog altijd lijkt men bij Visma | Lease a Bike een race tegen de klok te voeren met kopmannen Jonas Vingegaard en Wout van Aert. Ex-ploegmaat Nathan Van Hooydonck kent beide heren natuurlijk goed en gaf een update mee in de Rode Lantaarn-podcast.

Van Hooydonck heeft nog geregeld contact met de mannen die hij als zijn 'vrienden' omschrijft. 'Ik heb ze zeker nog gesproken. Het gaat er oké mee. Wout is ook net in Tignes, waar Jonas ook is. Daar gaan ze het dag per dag bekijken. Hoe gaat het, hoe gaat het herstel? Ik heb Wout niet meer gesproken na de Ronde van Noorwegen, maar het zou kunnen dat hij nog een beetje last heeft gehad.'

Van Hooydonck: 'Tour en Spelen kunnen hand in hand gaan voor Van Aert'

Hoe nu verder dan? 'Dat gaan ze dag per dag bekijken en dan de juiste keuze maken. Ook al zijn het de bestbetaalde renners van de ploeg en heb je ze om te presteren, dan nog kun je ze beter optimaal inzetten dan half. Ik zou denken dat Wout wel naar de Tour wil, maar ik vraag mij af of het de juiste keuze is. Omdat hij zijn plan natuurlijk had afgesteld op de Olympische Spelen', duidt de Belg.

'Al denk ik dat het ook hand in hand kan gaan', houdt Van Hooydonck de discussie open. Belangrijke factor daarbij is de gesteldheid van Vingegaard. 'Het zal er ook van afhangen of en hoe Jonas naar de Tour gaat. Als Jonas in de conditie van vorig jaar gaat, dan is het voor hem moeilijk om de Tour te rijden met de handrem op.'

'Maar dat is ook hoe Wout is: hij is echt een loyale vriend naar Jonas toe. Als hij voelt dat Jonas hem nodig heeft, dan zal hij er staan', weet Van Hooydonck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws