Evenepoel verklaart waarom hij spurt tegen onder meer concurrent Roglic aan zich voorbij liet gaan Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel verklaart waarom hij spurt tegen onder meer concurrent Roglic aan zich voorbij liet gaan

Evenepoel verklaart waarom hij spurt tegen onder meer concurrent Roglic aan zich voorbij liet gaan

Dag één kwam hij zonder kleerscheuren door en ook op dag twee kwam hij geen onverhoopte vorm van pech tegen. Remco Evenepoel kan dus met een redelijk 'gerust' hart naar dag drie van het Critérium du Dauphiné trekken. In de door Magnus Cort gewonnen sprint op de Col de la Loge mengde de Belg zich alleszins niet (in tegenstelling tot nummer twee en grote concurrent Primoz Roglic). Tegenover onder meer In de Leiderstrui legde hij uit waarom.

'Ik wilde me niet volop mengen in de sprint omdat Cort en Roglic nog aanwezig waren', stak Evenepoel, die zelf als 27ste over de meet gebold kwam, van wal. 'Risico’s nemen zou met het oog op de rit van dinsdag niet verstandig zijn. Dat wordt een zware etappe, dus is het belangrijk dat we voldoende kunnen herstellen richting die rit.' Op dinsdag wordt een soortgelijke etappe als op maandag verreden, al is eerstgenoemde wel een kilometer of veertig langer.

'Verder voelde ik me oké op de fiets', vervolgde de Aerokogel van Schepdaal over de 142 kilometer lange etappe tussen Gannat en de Col de la Loge. 'Het ging er best stevig aan toe, wat dus resulteerde in een snelle etappe. We hadden altijd wind mee. Maar het gevoel was dus best oké. Ik ben niet gelost, dus dat is positief. Natuurlijk zijn etappes als deze nog niet te vergelijken met die op het einde van deze week. Dit was nog maar een relatief gemakkelijke heuveletappe', loopt de sterkhouder nog niet te hard van stapel.

To sprint or not to sprint? Evenepoel wachtte er nog even mee

Zich in de sprint mengen deed Evenepoel dus niet. Voorafgaand aan de etappe liet hij doorschemeren dat dat misschien wél het geval kon zijn. 'Het gaat wat betreft acties ondernemen toch wel moeilijk worden, aangezien er ook wat tegenwind staat op de klim. Ik denk eigenlijk dat er niemand echt gebaat is bij aanvallen plaatsen, dus denk ik dat het sprinten met een man of dertig tot veertig is', begon de youngster aan zijn voorspelling, die uiteindelijk toch aardig bleek te kloppen (het eerste peloton bestond uit circa 55 man).

'Ilan en ik hebben beiden een goede kans op zo’n aankomst, dus we zullen tijdens de rit nog moeten bekijken wie er zich het beste voelt en dus zal gaan sprinten', vertelde hij er in Gannat ook nog over. Van Wilder ging er echter ook niet volledig voor (hij finishte als 21ste). 'Het was niet echt de bedoeling om mij te moeien in die spurt', klonk het nadien dan weer wat anders bij Evenepoel. 'Er komt nog veel aan.'

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news