Van Hooydonck snapt Belgische kritiek op Jumbo-Visma niet: 'Je moet keuzes maken' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck snapt Belgische kritiek op Jumbo-Visma niet: 'Je moet keuzes maken'

Van Hooydonck snapt Belgische kritiek op Jumbo-Visma niet: 'Je moet keuzes maken'

Jumbo-Visma deed in de rit naar Saint-Étienne van vrijdag niet mee om de debatten voor ritwinst en dat zorgde voor enkele gefronste wenkbrauwen in België, daar het een uitgelezen kans zou zijn voor Wout van Aert. Bij de Nederlandse ploeg snappen ze dat niet.

De gele trui van Jonas Vingegaard is op dit moment prioriteit. 'We hebben erop gegokt dat de sprintersploegen het gat op de ontsnapping zouden dichtrijden', vertelde ploegleider Frans Maassen aan Het Nieuwsblad. 'Als Wout nog een etappe kan winnen, is dat mooi, maar we willen daar niet alles voor op het spel zetten. Er komt nog een zware week aan. We kunnen niet alle dagen volle bak rijden.'

Van Aert zelf was het eens met deze tactiek, zo gaf hij na afloop van de rit al aan. 'Ik had wel goede benen en had me er zeker tussen willen gooien, maar we hebben de vorige dagen veel afgezien. We hebben veel gewerkt. In het grotere plaatje was het verstandiger ons afzijdig te houden. Dat was een goede tactiek.'

Van Hooydonck: 'Wout is in 15 van de 21 ritten kandidaat-winnaar'

Volgens superknecht Nathan Van Hooydonck is er geen moment getwijfeld om mee te rijden met ploegen als Alpecin-Deceuninck, Lotto Soudal en BikeExchange-Jayco. 'We hebben er nooit aan gedacht om ons op kop te zetten. Dat is niet prioritair', klinkt het bij de man die zichzelf eerder deze Tour al meermaals opofferde ten gunste van zijn kopman.

'Als je het nuchter bekijkt, een renner van het kaliber van Wout heeft 100.000 kansen om te winnen. In 15 van de 21 ritten in de Tour is hij kandidaat-winnaar', verklaart Van Hooydonck. 'Dus moet je keuzes maken. Ik snap niet goed dat daar in ons land zoveel om te doen is. We zouden ons in onze handen moeten wrijven dat Wout al twee ritten won', sluit Van Hooydonck af bij Het Nieuwsblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws