Vingegaard komt met behulp van bodyguards overgangsrit door: 'Het is maar goed dat ik hen heb' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard komt met behulp van bodyguards overgangsrit door: 'Het is maar goed dat ik hen heb'

Vingegaard komt met behulp van bodyguards overgangsrit door: 'Het is maar goed dat ik hen heb'

Voor Jonas Vingegaard was er geen vuiltje aan de lucht in de dertiende etappe van de Tour de France. De geletruidrager kwam de etappe goed door en finishte kalmpjes in het peloton. 'Maar het was zeker geen gemakkelijke dag', verzekerde hij na afloop.

'Het was een warme en lange rit, waarbij het heel belangrijk was dat we onszelf gehydrateerd en koel hielden', vertelde de Deen na afloop van de rit. 'We hebben ijs gebruikt om het lichaam koel te houden, maar kregen ook een hoop reminders vanuit de ploegleidersauto om gedurende de dag te blijven drinken', geeft hij een inkijkje in het peloton op zo'n warme Tour de France-dag.

'Om eerlijk te zijn, doe ik soms mijn oortje uit als de etappe rustig verloopt. Maar meesstal heb ik hem in hoor', praat hij zijn mini-bekentenis enigszins goed. 'Wat deze etappe betrof: het was geen moeilijke dag, maar ook zeker geen gemakkelijke. We wisten dat er wat punten waren waarop er waaiers zouden kunnen ontstaan, dus daar hebben we scherp gekoerst', verklaarde de ritwinnaar van de Col du Granon.

Vingegaard: 'Goed dat ik veel grote jongens om mij heen heb'

'Het is maar goed dat ik een ploeg vol grote jongens heb', geeft de ranke Deen zijn Jumbo-Visma-collega's complimenten. 'Zij zijn er heel goed in om mij te beschermen en door dit soort dagen te loodsen. Uiteindelijk heb ik mijn benen kunnen sparen voor de bergritten die eraan komen', sloot Vingegaard, die zijn landgenoot Mads Pedersen de rit zag winnen, af.

Jumbo-Visma ging in de dertiende rit niet voor de dagzege met Wout van Aert, die na afloop van de rit verklaarde dat het beter was om wat energie te sparen na al het harde labeur van de afgelopen dagen. Vingegaard verdedigt nog altijd een ruime voorsprong op Tadej Pogacar, zijn naaste belager in het algemeen klassement van deze Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws