Van Aert hield zich afzijdig, ondanks goede benen: 'Dat was een goede tactiek' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert hield zich afzijdig, ondanks goede benen: 'Dat was een goede tactiek'

Van Aert hield zich afzijdig, ondanks goede benen: 'Dat was een goede tactiek'

De aankomst van de dertiende etappe van de Tour de France leek op het lijf geschreven van Wout van Aert. Toch mengde de alleskunner van Team Jumbo-Visma zich niet in de strijd om de zege, die gewonnen werd door vluchter Mads Pedersen. Na de rit legde de alleskunner aan Sporza uit waarom hij zich koest hield.

Van vermoeidheid was in elk geval geen sprake, zo legt Van Aert uit. 'Ik had wel goede benen en had me er zeker tussen willen gooien, maar we hebben de vorige dagen veel afgezien. We hebben veel gewerkt. In het grotere plaatje was het verstandiger ons afzijdig te houden. Dat was een goede tactiek.' De Belg doelt daarmee ongetwijfeld op de etappe van afgelopen woensdag, waarin de ploeg er na flink wat aanvallen in slaagde om Tadej Pogacar uit het geel te rijden.

De rit van vrijdag werd gekleurd door een kopgroep van zeven, waarin sterke mannen als Filippo Ganna, Stefan Küng en Pedersen vertegenwoordigd waren. 'Toen zij wegreden en ik de namen hoorde, wist ik al dat het moeilijk zou zijn', vertelt Van Aert. Onder leiding van Team BikeExchange werd nog geprobeerd om de vluchters terug te halen, maar die poging strandde. 'De laatste vijftien kilometer waren rustig, maar voordien geloofden veel ploegen er nog in.'

Van Aert pakt nog wat puntjes voor het groen

Wel wist Van Aert nog wat belangrijke punten voor de groene trui binnen te hengelen. Zijn voorsprong op Tadej Pogacar, de nummer twee van het puntenklassement, is zodoende weer wat vergroot en bedraagt nu 169 punten. 'Ik heb het nog niet uitgerekend, maar ik laat de punten niet liggen. Als ik mathematisch zeker ben, zal dat rust geven.' Zaterdag krijgt de renner een nieuwe kans op een ritzege voorgeschoteld in de heuveletappe naar Mende. Dan zal het peloton wel af moeten rekenen met de (andere) aanvallers, die deze rit ongetwijfeld ook omcirkeld hebben.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws