Van Hooydonck werd verrast door aanval van Jumbo-Visma-ploeggenoot Van Aert: 'Waar rijden ze naartoe?' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck werd verrast door aanval van Jumbo-Visma-ploeggenoot Van Aert: 'Waar rijden ze naartoe?'

Van Hooydonck werd verrast door aanval van Jumbo-Visma-ploeggenoot Van Aert: 'Waar rijden ze naartoe?'

Wout van Aert en Christophe Laporte voerden in Gent-Wevelgem een heus huzarenstukje op. Net als in de E3 Saxo Classic van 2022 kwamen de Jumbo-Visma-matadors hand in hand over de finish. Toentertijd was het Van Aert die zijn wiel als eerst over de meet duwde, op 26 maart 2023 was het zijn Franse meesterknecht. In het zoveelste voorjaarssucces van de zwartgelen speelde Nathan Van Hooydonck andermaal een belangrijke rol. Na afloop van de West-Vlaamse klassieker deed de boomlange Vlaming zijn verhaal uit de doeken. Ook In de Leiderstrui was daarbij aanwezig.

'Het voelt best wel fijn om in zo'n goede ploeg rond te mogen rijden. Je moet daar echt van genieten, want het is niet echt vanzelfsprekend denk ik.' Ook over zijn eigen vorm is de man uit Wuustwezel enorm te spreken. 'Het gaat wel lekker. Je ziet dat het bij iedereen in de ploeg goed gaat. Olav (Kooij, red.) is nog superjong en zou een sprinter moeten zijn, maar hij was er gewoon nog bij in de finale. Hij reed sneller de laatste keer Kemmelberg sneller op dan ik', looft hij het aanstormende talent.

'Het is een heel mooi gebaar van hem', looft Van Hooydonck kopman Van Aert

Naar eigen zeggen stond Van Hooydonck er zelf ook van te kijken toen Van Aert en Laporte er met zijn tweeën vandoor gingen. 'Toen Wout aanzette, dacht ik dat het veel te snel was en niemand zou kunnen volgen. Ik dacht: waar rijden ze naartoe? Het was immers nog zo ver. Maar blijkbaar reden ze saampjes naar Wevelgem', blikt hij lachend terug.

Van Hooydonck is, net als laureaat Laporte, enorm te spreken over het gebaar van Van Aert, die de overwinning niet zelf opeiste. 'Het is ongelooflijk. Ik had niet gedacht dat hij het zomaar ging weggeven. Het is een heel mooi gebaar van hem. Maar Christophe zal het waarschijnlijk onderweg ook wel verdiend hebben.' Volgens de 27-jarige ex-BMC-renner is Van Aert na zijn overwinning in de E3 Classic en het een-tweetje in Gent-Wevelgem des te meer de topfavoriet om er met de overwinning in de Ronde van Vlaanderen vandoor te gaan. 'Hij heeft het er wel op staan. Zondag wordt in ieder geval een belangrijke dag voor ons als ploeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws