Van Poppel doet bewust stapje terug van sprinter naar leadout: 'Ben iets te allround' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel doet bewust stapje terug van sprinter naar leadout: 'Ben iets te allround'

Van Poppel doet bewust stapje terug van sprinter naar leadout: 'Ben iets te allround'

Danny van Poppel sprintte jarenlang voor eigen kans, maar zal in 2022 plaatsnemen in de sprinttrein van BORA-hansgrohe. Met Sam Bennett als leider hoopt Van Poppel op een andere manier een rol te gaan spelen, misschien wel succesvoller dan het tot dusverre was.

Van Poppel rijdt nu nog voor Intermarché-Wanty-Gobert, maar de transfer naar BORA-hansgrohe werd dinsdag al wereldkundig gemaakt. De Nederlander beseft dat hij zelf niet veel zal gaan winnen. 'Als ik nou tien koersen per jaar win, zou het wat anders zijn. Ik ben er achter gekomen dat ik iets te allround ben om de supersnelle mannen in de massaspurt te verslaan', zo concludeert hij in het Algemeen Dagblad.

Geen probleem, zo vindt hijzelf. Rijden voor een ander en op die manier winnen, geeft Van Poppel ook voldoening. 'Twee jaar geleden moest ik hier nog niet aan denken. Nu ben ik op een leeftijd dat ik weet dat ik als sprinter qua pure snelheid iets te kort kom voor de wereldtop. Maar met mijn grote motor en stuurmanskunst, kan ik wel een ander helpen grote sprints te winnen. Kijk naar Michael Mørkøv, die krijgt bijna net zoveel lof als de winnaar zelf', zo wijst hij naar de Deense hardrijder van Deceuninck-Quick-Step.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws