Weer een zware Giro-aderlating voor dsm-firmenich PostNL: na Roosen kan ook Max Poole niet starten Wielrennen
Wielrennen

Weer een zware Giro-aderlating voor dsm-firmenich PostNL: na Roosen kan ook Max Poole niet starten

Weer een zware Giro-aderlating voor dsm-firmenich PostNL: na Roosen kan ook Max Poole niet starten

Hij had gehoopt de Giro te halen, maar is net niet op tijd hersteld voor zijn deelname aan de roze ronde. Max Poole brak in maart zijn elleboog in Tirreno-Adriatico en heeft daar nog te veel last van om af te reizen naar Turijn. Dat meldt zijn ploeg dsm-firmenich PostNL. Poole was een belangrijke beoogde schakel in de klassementstrein van Romain Bardet in de Giro. De Brit toonde zijn goede klimmersbenen dit jaar al met een zevende plaats in de UAE Tour.

Het is een volgende klap voor dsm-firmenich PostNL. Onlangs haakte ook Timo Roosen af voor de Giro. De renner die een belangrijke rol moest spelen in de sprints voor Fabio Jakobsen, was niet op tijd fit na zijn val in de E3 Saxo Classic. Zowel Bardet als Jakobsen zien hun knechten dus uitvallen. Beide kopmannen zijn overigens wel degelijk in een uitstekende vorm. Jakobsen won soeverein in de sprint deze week in de Ronde van Turkije, terwijl Bardet zich toonde in Tour of the Alps en tweede werd achter Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws