Belangrijke rol in voorjaar en onderdeel van de Pogagar-bende: 'Florian Vermeersch trekt naar UAE' Wielrennen
Wielrennen

Belangrijke rol in voorjaar en onderdeel van de Pogagar-bende: 'Florian Vermeersch trekt naar UAE'

Belangrijke rol in voorjaar en onderdeel van de Pogagar-bende: 'Florian Vermeersch trekt naar UAE'

Florian Vermeersch zal vanaf 2025 hoogstwaarschijnlijk voor UAE Team Emirates gaan koersen. Dat meldt Het Laatste Nieuws vrijdagochtend. Vermeersch is vanwege zijn stappen in de voorjaarsklassiekers een gewilde renner en kon op een hoop interesse rekenen. Nu kiest hij dus voor de ploeg van Tadej Pogacar. De 25-jarige Belg zou op een haar na akkoord zijn met zijn nieuwe ploeg. Officieel mogen transfers ook pas op 1 augustus bekend worden gemaakt.

Vermeersch maakt bij zijn huidige ploeg Lotto-Dstny deel uit van een jonge groep Belgen die zich uitstekend ontwikkelt. Denk aan Lennert Van Eetvelt, Arnaud De Lie en Maxim Van Gils. Vermeersch had het dan ook prima naar zijn zin bij de rode ploeg, maar wilde, omdat hij einde contract was, toch ook luisteren naar andere ploegen. UAE troeft naar verluidt onder meer BORA-hansgrohe af in de strijd om Vermeersch. Lotto-Dstny zelf had weinig budget meer over om nog één van de groeibriljanten extra langer vast te leggen en kan financieel niet opboksen tegen de andere geïnteresseerde ploegen.

UAE voor Vermeersch ideale stap vanwege groeiende focus op klassieke voorjaar met Politt, Morgado en Wellens

Vermeersch brak bij het grote publiek door met zijn tweede plaats in de heroïsche oktober-versie van Parijs-Roubaix, in 2021. De jaren nadien wist hij zijn status nog niet te bevestigen, behoudens een sterk EK afgelopen najaar. Desondanks staat zijn talent buiten kijf en zaten veel ploegen achter hem aan. Er is wel zeker een reden waarom Vermeersch voor UAE zal kiezen. Momenteel is Vermeersch herstellende van een zware blessure aan zijn dijbeen.

De groeiende focus op de klassiekers in het voorjaar zijn daar onderdeel van. Met Nils Politt, een sterke Tim Wellens en coming man Antonio Morgado heeft de in het wit gehulde ploeg een steeds sterker wordende voorjaarskern. Vermeersch zou daar zonder problemen in mee kunnen draaien. Tel daar bij op dat een ondersteunende rol in dienst van superkopman Pogacar lonkt, en een plekje bij UAE is al gauw een optie die de Belg niet kan laten lopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws